Samfund

“Tænk, at jeg en dag kan gå til fodbold uden at have sports-bh på”

17. januar 2023
Af Silje Qvist
Foto: Rita Kuhlmann
Milo Kinnock vil have fjernet sine bryster, så han kan føle sig mere tilpas i sin egen krop. I dokumentarserien "Mere Milo" kommer vi med på rejsen.

Du kan se alle afsnit af "Mere Milo" her på Ally.

– Prøv at tænk på den dag, hvor jeg ikke skal have sports-bh på mere, når jeg skal til fodbold, siger Milo.

– It’s fucking wild, siger Milos ven, der netop er i gang med at farve Milos hår i en mørkerød farve.

– Jeg mener det, det er seriøst 10 procent af årsagen. Dybt seriøst.

– Det kan jeg godt forstå, 100 procent.

Sådan skydes den nye dokumentarserie “Mere Milo” i gang. Her bliver vi inviteret med på rejsen, når Milo Kinnock skal have fjernet sine bryster.

Vi møder både ham både før og efter operationen, hvor han med familie og venner forsøger at blive klogere på sit flydende køn og udtryk.

Mere Milo

I dokumentarserien “Mere Milo”, der er produceret af femina og ALLY, følger vi Milo før, under og efter sin topoperation, hvor han får fjernet sine bryster.

Vi får et unikt indblik i, hvordan det er at være mor, søster og ven til Milo i en tid, hvor han gennemgår en kæmpe udvikling for at blive mere sig selv.

I første afsnit tager Milo på besøg hos sin mor Helle Thorning-Schmidt for at blive klogere på sin egen barndom og opdragelse. Kan Milo forstå sig selv og sin non-binæritet bedre ved at lære mere om sin fortid? Og hvordan føles det ikke at være en pige og ikke være en dreng?

Se første afsnit af "Mere Milo" i toppen af artiklen eller hos ALLY. Der kommer et nyt afsnit hver tirsdag.

Dokumentarserien vil blive fulgt op af en uddybende podcast, der får premiere på ALLY 14. februar.

Milo Kinnock har selv valgt sit navn. Han har også selv valgt sine pronominer.

Ligesom han også selv har valgt at få foretaget en topoperation for at føle sig bedre tilpas i sin egen krop.

Tøjet kommer endelig til at passe rigtigt

Milo har altid haft et anspændt forhold til tøj. Kjole ville han aldrig have på som barn, så det gav hans mor, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, hurtigt op på.

– Jeg har brugt så meget tid på at have det dårligt over, at jeg ikke kunne lide at gå i kjole. Nu er jeg kommet til et sted, hvor jeg tænker: “Hvorfor skal jeg gå i noget, jeg ikke gider at gå i?” fortæller Milo i serien.

I stedet har han fundet en ”uniform”, som han kan tage på og føle sig godt tilpas i. Men med topoperationen kommer Milos krop til at se ud, som den gør i hans hoved.

– Jeg glæder mig virkelig meget til at have mit tøj på, når det passer på den måde, jeg har drømt om, det skal passe. Jeg glæder mig til, at jeg kan løbe og hoppe og danse, uden at skulle tænke på, hvordan mine bryster sidder.

https://imgix.femina.dk/2023-01-16/mere_milo_kinnock_helle_thorning-2.jpg

For Milo har de små og store forandringer i hans kønsudtryk kommet meget naturligt.

Først navnet, så pronominer og nu et kirurgisk indgreb.

Helle kan godt forstå, at det for mange forældre kan være svært at forstå, hvis deres barn står i en lignende situation. Samtidig har hun det godt med, at Milo skal opereres, fordi hun ved, hvor meget det betyder for ham.

– Jeg tror aldrig, at jeg havde fået så dyb en forståelse af det, hvis ikke det havde været et menneske, som er så tæt på, siger hun og fortsætter:

– Jeg har meget stor respekt for Milo, fordi han gerne vil leve sit liv autentisk, som den person han er. Det, synes jeg, at alle skal have mulighed for at gøre.

Flydende

Den kønsidentitet, som Milo mærker flyde rundt i ham, er noget nonbinært. Han beskriver det selv som udefinerbart, noget som flyder rundt mellem det hele.

– Jeg siger transmand om mig selv, fordi jeg stadig har det nonbinære element inde i mig. Jeg kan bedre lide transmaskulin, fordi jeg læner mig længere over i det maskuline, men ikke er en mand, fortæller han.

Da Milo begyndte at leve efter den følelse, kunne han mærke, at han blev gladere ved at være lidt af det hele.

Se det første afsnit af “Mere Milo” hos ALLY.

Læs også