Jennifer_Lawrence
Samfund

Se listen: 8 mindeværdige modeøjeblikke fra 2023

20. december 2023
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Vianney Le Caer/AP/Ritzau Scanpix
Gwyneth Paltrows garderobe blev retssagens helt store samtaleemne. Men også Rihanna, Doja Cat og Hailey Bieber stod for nogle af årets mest mindeværdige (mode) øjeblikke.

Vi har samlet 10 virale skønhedsprodukter fra 2023, givet vores bud på de tendenser, vi vil tage med ind i 2024 og slået fast, hvilke navne der for alvor satte sit præg på modeåret.

Men vi er ikke helt færdige med at samle på året, der gik.

Hvilke begivenheder og øjeblikke i løbet af 2023 stod særligt ud og udmærkede sig og gjorde så stort et indtryk, at det ikke var til at glemme? Det forsøger vi at give dig svaret på her.

Om så det var Gwyneth Paltrows påklædning fra sin virale retssag eller Pamela Andersons naturlige look under modeugen i Paris, så har flere modeøjeblikke brændt sig fast som dem, vi snakkede allermest om.

Se dem alle herunder.

Gwyneth Paltrows retssag

Selvom det egentlig ikke var et modeshow, kom Gwyneth Paltrows virale retssag om en skiulykke alligevel til at handle en hel del om stjernens garderobe i retten.

Skuespilleren og Good-stifteren trådte nemlig direkte ind i ‘Quiet Luxury’-trenden med sine eksklusive looks og svinedyre notesbøger, og fik flere til at drømme endnu mere om bløde kashmirsweatre og hyperkuraterede looks.

Gwyneth_Paltrow
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

(Di) vision AW23

Sociale medier kom for alvor på fornavn med Copenhagen Fashion Week, da det danske brand (Di) vision i februar viste deres AW23-kollektion.

For finalen, hvor model Sarah Dahl rejste sig fra sit bord og afslørede, at dugen i virkeligheden var slæbet fra sin kjole og dermed hev fade, madrester og glas efter sig, gik viralt med flere millioner visninger – og sikrede mærket en nominering i kategorien ‘Årets modebegivenhed' ved ELLE Awards 2023.

Rihannas 'Super Bowl Halftime Show'

Med 118.7 millioner seere blev årets 'Super Bowl Halftime Show' det mest sete nogensinde takket være Rihanna.

Ikke nok med, at hun på overraskende vis brugte anledningen til at afsløre sin anden graviditet, så gjorde hun det i et custom jumpsuit og læder-bustier fra Loewe og puffer-jakker fra Alaïa i rødt og var med til at kickstarte årets helt obsession af netop farven rød.

Rihanna
Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpix

Pamela Anderson i Paris

Skuespiller Pamelia Anderson har gennem tiden stået for flere mindeværdige modeøjeblikke. Men under den seneste modeuge i Paris, var det en anden version af stjernen, end hvad vi ellers er vant til at se.

Her skiftede hun nemlig sit ellers altid polerede jeg ud med en helt naturlig version af sig selv, da hun ankom til ugens shows helt uden makeup. Og det fik kun hele verden til at forelske sig endnu mere i stjernen.

Pamela_Anderson
Foto: Vianney Le Caer/AP/Ritzau Scanpix

Doja Cat til Schiaparelli couture show SS23

Hun var næsten ikke til at kende, Doja Cat, da hun i januar dukkede op til Schiaparellis show ved Couture-modeugen i Paris.

Til anledningen var hun nemlig iklædt 30.000 Swarowski-krystaller fra top til tå i et komplet rødt ensemble, der med det samme fik fans og følgere til at falde i svime over det alien-agtige look.

Siden har musikeren markeret sig igennem året som et stilikon uden lige med det ene look efter det andet.

Doja_Cat
Foto: KCS Presse / MEGA

Margot Robbies 'Barbie'-pressetur

Ja, hun har toppet flere lister fra året, der gik her, men det har om nogle også været Margot Robbies år.

For mens hendes looks på den røde løber hver og en kvalificerer sig til denne liste, er det mindst lige så meget hele stjernens ensemble af ikoniske look fra sin pressetur i forbindelse med ‘Barbie’-filmen, der udgør et stort modeøjeblik.

Med de gennemtænkte outfits, der hver og en var livagtige og detaljerige rekreationer af Barbies garderobe, skabte hun gang på gang overskrifter i modeland – og med god grund.

Margot_Robbie
Foto: Lee Jin-Man/AP/Ritzau Scanpix

Hailey og Justin Bieber

Det verdensberømte par Hailey og Justin Bieber har haft et travlt år. Særligt Hailey Bieber har sat sig selv og sit brand Rhode på dagsordenen flere gange, mens hendes garderobe igen og igen er blevet refereret til som en, alle kigger til.

Det blev blandt andet tydeligt, da et billede af de to fra en restaurant, hvor Hailey var i fuld glam fra top til tå, og Justin var iført joggingtøj og Crocs, med det samme fik internettets jokemagere til at pointere kontrasten mellem de to – og endnu en gang cementerede Hailey Bieber som et årets helt store stilikoner.

Hailey_Bieber
Foto: RW/MediaPunch/IPx

Jennifer Lawrence til Cannes Film Festival

‘Hunger Games’-stjernen har gjort sig særligt bemærket gennem året for sin stil på gaden, hvor hun med items fra blandt The Row fik flere til at rette øjnene mod hende for stilinspiration.

Men det var særligt, da skuespilleren ankom til Cannes Film Festival i en rød drøm af en Dior-kjole stylet med et par klassiske klipklapper, at hun blev hyldet for sin stil på internettet.

Her blev hendes autentiske og afslappede facon og stil hyldet gentagne gange samtidig med, at hun en gang for alle beviste, at klipklapper kan bruges til alt - også på den røde løber.

Jennifer_Lawrence
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også