Ritt Bjerregaard
Samfund

Ritt Bjerregaards sidste afsked til folket: Er med i TV2-program

30. januar 2023
Flora Glovinski
Foto: Ritzau Scanpix
D. 5. februar sender TV 2 deres udsendelse "Det sidste ord" med Ritt Bjerregaard, oplyser tv-stationen torsdag

Ritt Bjerregaard var en af de fremtrædende danskere, der før sin død deltog i et interview med Mikael Bertelsen til programmet "Det Sidste Ord."

Det oplyser TV 2 torsdag. Samtidig oplyser stationen, at interviewet med Ritt Bjerregaard sendes søndag 5. februar.

Præmissen for programmet er, at ens interview først sendes efter ens død.

Den tidligere socialdemokratiske minister, overborgmester og EU-kommissær sov stille ind d. 21. januar, og blev 81 år gammel.

Derfor bliver optagelserne af Mikael Bertelsens interview, som i første omgang bliver arkiveret på Det Kongelige Bibliotek, hevet frem og redigeret til en udsendelse på TV 2.

- Ritt Bjerregaard var ikke kun optaget af at fortælle sin egen livshistorie, men var også bevidst om, at hun kunne give os et unikt indblik i magtens maskinrum, siger Mikael Bertelsen i en pressemeddelelse om interviewet med Ritt Bjerregaard.

- Hun var en central toppolitiker, flere gange minister, overborgmester i København og et helt særligt førstehåndsvidne til de sidste 50 år i dansk politik.

- Læg dertil, at hun også insisterede på, at denne samtale også skulle vække debat.

Foruden Ritt Bjerregaard er lignende interviews med andre fremtrædende danskere såsom journalist og forfatter Lise Nørgaard, komponist og musiker Bent Fabricius-Bjerre og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen blevet sendt.

Artiklen blev første gang bragt hos SE OG HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også