Region H
Samfund

Region Hovedstaden afbryder samarbejde med seks medarbejdere: Snagede i 13-årig piges journal

10. maj 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Region Hovedstaden har opsagt samarbejdet med medarbejderne, efter de har kigget i pigen fra bortførelsessagens journal uden en faglig begrundelse.

Seks medarbejdere har fået opsagt deres samarbejde med Region Hovedstaden.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det sker, efter Region Hovedstaden i første omgang havde hjemsendt 11 medarbejdere på baggrund af mistanke om, at de havde tjekket pigens journal uden faglig grund

– Jeg er rigtig ked af, at den 13-årige og hendes familie fik den her oplevelse oven i den forfærdelige forbrydelse, de var udsat for. Til gengæld er jeg glad for, at ledelserne i begge regioner handlede resolut og var åbne om mistanken, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i pressemeddelelsen.

Region Hovedstaden undersøger stadig to af medarbejdernes opslag i pigens journal.

DR skriver, at Region Hovedstaden ikke vil oplyse, om de seks nu tidligere ansatte er bortvist eller fyret. Kun at samarbejdet er opsagt.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj forklarer i pressemeddelelsen vigtigheden af, at man kan stole på, at betroede oplysninger omgås med omhu:

– Vi skal ikke gå og være nervøse for, at nysgerrige medarbejdere kigger i en journal, som de ikke har noget lovligt ærinde i.

En undtagelse

Ifølge DR har Region Hovedstaden vurderet, at deres omgang med sundhedsdata ikke giver anledning til politianmeldelse.

Regionsdirektør Jens Gordon Clausen understreger i pressemeddelelsen, at sagen hører til sjældenheder:

– Sager som disse er heldigvis undtagelsen, og der er mange tusinde medarbejdere i regionen, der hver dag går på arbejde og forvalter deres adgang til borgernes personlige oplysninger med stor samvittighed.

Den 13-årige pige i sagen blev undersøgt på Rigshospitalet, som hører under Region Hovedstaden, efter at hun var blevet fundet igen.

Den 32-årige mand, som er varetægtsfængslet i sagen, er sigtet for at bortføre pigen og for at have udsat hende for voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.

Læs også