ralph
Samfund

Ralph Yarl blev skudt, da han skulle hente sine brødre fra legeaftale og bankede på den forkerte dør

19. april 2023
Af Silje Qvist
Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpix
Sagen fra den amerikanske by Kansas City har efterfølgende fået folk til at demonstrere på gaderne. De vil have retfærdighed og sikkerhed for sorte borgere. Gerningspersonen forsvarer sig med, at han ville beskytte sig selv.

For en uge siden blev 16-årige Ralph Yarl sendt afsted af sin mor for at hente sine yngre tvillingebrødre fra en legeaftale.

Men Ralph dukkede aldrig op på adressen, hvor hans brødre var.

Han kørte en blok for langt, og da han ringede på døren i huset på den forkerte adresse, blev han skudt af manden, der åbnede døren.

Sagen fra den amerikanske by Kansas City i delstaten Missouri har efterfølgende fået folk til at demonstrere på gaderne. De vil have retfærdighed og sikkerhed for sorte borgere. Det skriver BBC.

Det var husejeren Andrew Lester på 84 år, som skød Ralph Yarl. Han ramte først Ralph Yarl i hovedet, og da han faldt sammen på verandaen foran huset, skød Andrew Lester igen. Denne gang blev Ralph Yarl ramt i armen.

Ralph Yarl var i stand til at løbe væk fra huset, og da han gjorde det, hørte han Andrew Lester råbe: ”Don’t come around here.”

Episoden skete torsdag den 13. april om aftenen, og Ralph Yarl blev udskrevet fra hospitalet søndag. Til lægernes store overraskelse overlevede han, og han fik ikke fysiske, varige mén efter skuddene.

Andrew Lester blev efter episoden torsdag bragt ind på politistationen i Kansas City til afhøring. Her forklarede han, at han troede, at Ralph Yarl ville bryde ind i huset, og at han derfor skød for at beskytte sig selv.

Han blev løsladt igen senere på aftenen, da der blev betalt kaution.

I mandags bekræftede anklageren i sagen, at Andrew Lester var anklaget for groft overfald og væbnet kriminel handling.

Sagens dokumenter bekræftede ikke, at der var tale om et racistisk begrundet angreb, men anklageren fremhævede, at der var et racistisk element i sagen. Netop fordi Andrew Lester er hvid, og Ralph Yarl er sort.

Tirsdag den 18. april meldte Andrew Lester sig selv til politiet. Bliver han dømt skyldig i retten, skal han i fængsel.

Læs også