Sangerinden Pernille Rosendahl
Samfund

Pernille Rosendahl langer ud efter "X Factor": Er "super gammeldags" og mangler ligestilling

28. juli 2023
Af Signe Larsen
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Den tidligere dommer mener ikke, at TV 2s underholdningsprogram er fulgt med tiden.

Den danske sangerinde Pernille Rosendahl, kendt som forsanger i bandet Swan Lee, var dommer på "X Factor" for over 10 år siden i 2010-2012.

Dengang sad hun som ene kvinde ved dommerbordet imellem Thomas Blachman og Mich "Cutfather" Hansen – og netop den kønsfordeling langer hun nu ud efter. Det skriver Berlingske.

I Berlingskes podcast "Østergaards salon" siger hun blandt andet, at TV 2s underholdningsprogram stadig er "super gammeldags", når det kommer til ligestilling.

– Det ender tit med, at mændene sidder og laver highfive hen over hovedet på den kvindelige dommer. Det kommer lidt til at fremstå som om, at den feminine energi ikke er noget værd, lyder det fra Pernille Rosendahl.

Hun påpeger, at der i årenes løb er sket en udvikling i den britiske udgave af programmet, som hun mener, at Danmark burde følge.

Her taler hun om kønsbalancen ved dommerbordet, som i Storbritannien er helt lige fordelt. Der er altså både to kvinder og to mænd ved bordet.

Hun opfordrer i podcasten TV 2 til at gøre det samme for at skabe mere ligestilling i programmet. Det ville samtidig gøre det sværere for mændene at lave alliancer, hvis der kom en ekstra kvinde til bords, mener hun.

Pernille Rosendahl var dommer i tre sæsoner i træk og vandt to gange.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også