https://imgix.femina.dk/2022-11-30/20210703-171651-3-4898x3265ma.jpg
Samfund

Opfordring til Herrelandsholdet: Brug dette tegn

30. november 2022
Af Silje Qvist
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Landsholdet droppede regnbuearmbindet. Nu opfordrer Copenhagen Pride landsholdet til at vise specielt håndtegn for kærlighed.

I kan sige det hele – helt uden af sige noget.

Sådan hedder Copenhagen Prides nye kampagne, som gik i luften i lørdags. En åben appel til landsholdet, der tillader dem at vise deres støtte uden at risikere sanktioner.

I sidste uge bekræftede DBU til DR Sporten, at anfører Simon Kjær ikke ville komme til at være det regnbuefarvede anførerbind til VM i Qatar, som ellers havde været planen sammen med en række øvrige nationer.

FIFA indikerede tydeligt, at det ville få ”sportslige konsekvenser”, hvis spillerne tog armbindet på, fortalte DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen. Det ville give et gult kort til den spiller, der bar armbindet.

- Vi ønsker ikke, at vores spillere og vores sportslige præstationer skal lide under de markeringer, vi gerne vil lave, lød det fra Jakob Jensen til DR Sporten.

Men nu har Copenhagen Pride fundet en løsning.

Tegnsprogstegnet for ”kærlighed” eller ”jeg elsker dig”.

Ifølge Copenhagen Pride vil det sende et signal til danskerne og LGBTI+ personer verden over, at de tror på lige kærlighed for alle, uanset hvem man elsker. Hvis altså spillerne viser tegnet på åben skærm.

“Vi håber og tror på, at det danske herrelandshold vil vise deres opbakning til alles ret til at leve frit og i tryghed. Som organisation ved vi, hvor vigtigt det er, at man viser mod og siger fra overfor uretfærdighed - også når det føles vanskeligt,” skriver Lars Henriksen, forperson for Copenhagen Pride, i en pressemeddelelse.

Kampagnen er så småt begyndt at sprede sig på de sociale medier, men omfatter også storskærme placeret rundt omkring i København bl.a. på Vesterport, Nørreport og Rådhuspladsen.

Læs også