Lizette Risgaard
Samfund

Nu stopper hun: "Jeg har skullet lægge øre til meget de seneste døgn"

30. april 2023
Af Anne Wittorff
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Lizette Risgaard trækker sig efter anklager om upassende adfærd.

De seneste døgn har været vanskelige, skriver Lizette Risgaard, der indtil søndag var formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, på Facebook.

Flere har anklaget hende for upassende adfærd, og nu har hun altså valgt at trække sig fra posten.

- Jeg har beklaget og givet en uforbeholden undskyldning til alle, der har følt, at deres personlige grænser er blevet overskredet. Det står jeg ved!, skriver den tidligere formand på Facebook.

Hun understreger dog også, at hun ikke er enig i alt, der har været fremme de seneste døgn.

- Jeg synes, jeg har skullet lægge øre til meget de seneste døgn - også meget, som jeg mener ikke er rigtigt. Jeg vil ikke gennemgå sagen her, men overlade det til advokatundersøgelsen hos Kromann/Reumert

Det er Berlingske og Ekstra Bladet, der har afsløret, at den 62-årige formand er blevet anklaget for at have udsat en række unge mænd for grænseoverskridende opførsel og upassende berøringer.

Flere af de udsatte personer har haft hende som formand for den organisation, de var ansat i, skriver medierne.

De ti episoder, som Ekstra Bladet og Berlingske kender til, er fundet sted fra 2016 til 2021 til både officielle og uofficielle arrangementer i regi af Fagbevægelsens Hovedorganisation samt i fagbevægelsen.

Mændene har beskrevet episoder over for medierne, hvor Lizette Risgaard blandt andet ifølge dem har danset tæt med studentermedhjælpere til en julefrokost, holdt hånden på numsen af en yngre ansat under en fællessang og klappet en yngre mand på bagdelen gentagne gange.

Læs også