Topløs svømning
Samfund

Nu må kvinder også svømme topløse i Berlins offentlige bade

13. marts 2023
Af Signe Larsen
Foto: Wolfgang Kumm/AP/Ritzau Scanpix
Myndighederne slog fast, at kvinderne var udsat for diskrimination.

Først blev en kvinde smidt ud fra et udendørs svømmebassin, fordi hun solede sig med bare bryster.

Senest blev en anden kvinde bedt om at dække sig til i en indendørs svømmehal, fordi hun ligeledes svømmede topløs.

Men nu har myndighederne i Berlin slået fast, at kvinder og nonbinære fremover gerne må bade topløse i Berlins offentlige svømmebassiner, akkurat ligesom mænd må. Det skriver BBC News.

Det sker, efter en af kvinderne klagede til den ansvarlige ombudsmand i Berlin.

Myndighederne var enige om, at kvinderne havde været ofre for diskrimination og sagde, at alle besøgende til Berlins offentlige svømmebassiner, udendørs såvel som indendørs, nu har ret til at gå topløse.

– Ombudsmanden glæder sig meget over badeanstalternes beslutning, fordi den skaber lige rettigheder for alle berlinere, hvad enten de er mænd, kvinder eller nonbinære, og fordi det også skaber retssikkerhed for personalet i badeanstalterne, siger lederen af ombudsmandens kontor, Doris Liebscher, ifølge CNN.

Beslutningen bliver også hilst velkommen af ​​dem, der kæmper for det, der er kendt som Freikörperkultur – fri kropskultur.

I stedet for at seksualisere den nøgne menneskelige krop, lægger bevægelsen, som er meget udbredt i Tyskland, vægt på de sundhedsmæssige fordele, der er ved fælles nøgenhed i det fri, mens man eksempelvis træner eller er i naturen.

Det er dog fortsat påbudt at bære badetøj, der dækker for kønsorganerne, når man besøger bassinerne.

Læs også