lonning
Samfund

Når medarbejdere blev gravide, opfattede hun det som et svigt og flyttede dem

27. april 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Cecilia Lonning-Skovgaard (V) bliver nu kritiseret for i flere tilfælde at have diskrimineret gravide medarbejdere, mens hun var borgmester i Københavns Kommune.

Mens Cecilia Lonning-Skovgaard (V) var beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, har hun diskrimineret medarbejdere, der var gravide. Det fremgår af en ny rapport.

Det skriver Berlingske.

Rapporten bygger på 15 interviews med nuværende og tidligere medarbejdere og ledere i forvaltningen. Ifølge rapporten var Cecilia Lonning-Skovgaard utilfreds med, at en medarbejder blev gravid, og hun var imod at ansætte en gravid.

Flere medarbejdere blev gravide under deres ansættelse.

– Det er også oplyst, at disse medarbejdere alle blev flyttet fysisk og organisatorisk og/eller fik ændret deres arbejdsopgaver, fremgår det af rapporten.

Det drejer sig blandt andet om tre personlige assistenter og to presse- og kommunikationsmedarbejdere.

"Et svigt"

Rapporten er udarbejdet af den kommunale ombudsmand Borgerrådgiveren og drejer sig om arbejdsmiljøet i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen under Cecilia Lonning-Skovgaard.

Her står der blandt andet, at Cecilia Lonning-Skovgaard gav udtryk for, at det var "et svigt", at en kvindelig medarbejder blev gravid.

Rapporten fortæller også om den generelle oplevelse i sekretariaterne og i direktionen:

"... at den daværende borgmester var af den opfattelse og gav udtryk for, at en graviditet medførte, at man ikke kunne have sit arbejde som første prioritet, og at dette ikke var i overensstemmelse med en stilling som personlig assistent for hende."

Rapporten har kostet 1,1 mio. kr. og er udarbejdet af advokatfirmaet Bech-Bruun for Københavns Økonomiforvaltning.

Det er ikke første gang, at den tidligere borgmester møder kritik for sin ledelsesstil. Det var adskillige klager om blandt andet dårlig ledelsesstil og krænkende adfærd over for medarbejdere, der førte til, at hun fratrådte posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i marts 2022.

Læs også