Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye
Samfund

Mette Frederiksen: Vi skal tage de vigtige diskussioner, men i dag skal vi mindes ofrene

4. juli 2022
Af Anne Wittorff
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Mattias Tesfaye var på besøg ved Fields, hvor tre personer blev dræbt søndag aften.

I løbet af få minutter blev, hvad der skulle have været en god eftermiddag og aften, til det værste mareridt, siger statsminister Mette Frederiksen (S), da hun mandag middag var på besøg ved Field's. Det skriver Ritzau. 

– Jeg tror sjældent, vi har oplevet så voldsom en kontrast som dagen i går, hvor millioner af danskere gennem en weekend har fejret idrætten i Svendborg, musikken i Roskilde og Tour de France i hele landet. På et splitsekund stoppede festen og glæden, og det værst tænkelige mødte os, siger hun og opfordrer til, at man bruger Justitsministeriets hjemmeside til at finde hjælp, hvis man har brug for det.  

Mette Frederiksen fortæller, at hun i første omgang har fokus på, at pårørende og ofre hjælpes bedst muligt – og påpeger, at hun godt er klar over, at der vil opstå relevante diskussioner om de våben, der er brugt – og om psykiatrien.  

– Dem (diskussionerne, red.) skal vi tage, men i dag skal vi mindes ofrene, vise vores sympati og opbakning og passe på alle, der har været involveret, siger hun til Ritzau. 

Statsministeren svarer også på, hvorfor en melding fra Statsministeriet først kom sent på aftenen søndag - flere timer efter angrebet.  

- Der er en simpel forklaring, og det handler om et behov for krisestyring og større kendskab til hændelsen, før man udtaler sig, siger hun ifølge Ritzau, og opfordrer til sidst alle til at stå sammen og hjælpe alle berørte gennem den nuværende situation. 

Justitsminister, Mattias Tesfaye, sagde samtidig, at intet indikerer, at det er farligt at gå til arrangementer i København. Han opfordrer til fortsat at bruge byen og gør opmærksom på, at politiet fortsætter med at lave tryghedsskabende indsatser.