Lise Nørgaard
Samfund

Lise Nørgaard er død – 105 år gammel

2. januar 2023
Af Signe Thomsen
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Journalist og forfatter Lise Nørgaard er død. Hun blev 105 år gammel. Det oplyser familien ifølge TV2.dk.

Lise Nørgaard døde søndag aften efter kortvarig sygdom, oplyser familien. Hun blev 105 år gammel.

– Vi har alle nydt godt af hendes kærlighed, livserfaring, kloge råd og positive og humoristiske tilgang til tilværelsen. Vi er taknemmelige for at have fået lov at have hende i vores liv så længe, og hun efterlader et stort savn, siger hendes datter Bente Flindt Sørensen ifølge en pressemeddelelse. Det skriver TV 2.

Hun er blandt andet kendt som manuskriptforfatteren bag Matador og selvbiografierne “Kun en pige”.

Tidligere i år fortalte Lise Nørgaard til Politiken, at hun faktisk allerhelst vil huskes for sin tid som journalist. Hun arbejdede i 20 år på Politiken med blandt andet kampagnejournalistik – og her kunne hun altså få læserne op i det røde felt, husker hun i interviewet.

– Jeg kunne tapetsere mit kontor med vrede breve fra læserne, sagde Lise Nørgaard.

Da Lise Nørgaard arbejdede på Politiken fra 1949 og frem, var hun én ud af kun tre kvinder. Og der er særligt en kommentar fra en kollega, huskede hun, da hun fyldte 105 år.

"Jeg gad nok vide, hvem af cheferne De har ligget med her på Politiken for at få stillingen. Jeg havde ellers den yndigste kandidat," havde han sagt, mens han målte hende fra top til tå. Det skriver Politiken.

Hun valgte at indstille karrieren som skribent og foredragsholder i 2018.

I 1994 blev Lise Nørgaard tildelt titlen som Ridder af Dannebrog, hvilket hun tog helt roligt.

– Her i huset er jeg jo ikke berømt. For hunden er jo ligeglad, sagde Lise Nørgaard i den forbindelse til TV2.dk ifølge ugeavisen.dk

Den 1. oktober 2010 blev Lise Nørgaard ligeledes hædret med en bronzestatue, der forestiller hende siddende på en bænk. Den blev opsat i hendes fødeby, Roskilde.

Læs også