Lars Findsen
Samfund

Lars Findsen har en morgenrutine, der kan gøre selv Gwyneth Paltrow forpustet

14. oktober 2022
Af Rita Gunnarsdóttir Dam
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lars Findsens nye bog indeholder flere overraskende detaljer. Blandt andet, at han har en meget … krævende morgenrutine.

Lars Findsen-sagen er på alle måder spektakulær.

Sagen, der bliver kaldt Danmarkshistoriens største efterretningsskandale, handler om alt fra spionage til lukkede møder, hvor FE-chef Lars Findsens sexliv blev diskuteret.

Fredag kom det frem, at Lars Findsen (ud af det blå) har udgivet bogen "Spionchefen – Erindringer fra Celle 18".

Det interessante ved bogen er blandt andet, at han skriver, at det var politisk motiveret, da han og andre ledende medarbejdere blev fritaget for tjeneste og hjemsendt.

Lars Findsen-sagen: Få overblikket her

Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, blev 21. august 2020 fritaget for tjeneste og sendt hjem.

Han blev senere anholdt og sigtet for at have lækket "højt klassificerede oplysninger".

Siden hen har han siddet varetægtsfængslet, indtil Landsretten besluttede at løslade ham – selv om der stadig er begrundet mistanke om, at han har røbet statshemmeligheder.

Selv afviser han alle sigtelser og kalder sagen for "vanvittig".

Senere er det kommet frem, at dybt private detaljer om Lars Findsens sexliv er blevet diskuteret på lukkede møder mellem Politiets Efterretningstjeneste (PET) og partiledere.

Lars Findsen blev 16. september tiltalt for at have lækket højt klassificerede oplysninger.

Han har været chef for Forsvarets Efterretningstjeneste siden 2015.

Kilde: DR, TV 2, Berlingske, Altinget

Bogen har en masse andre vigtige pointer, men vi bliver alligevel nødt til at dvæle ved en lidt … kuriøs detalje fra bogen.

Magnus Barsøe, der er debatredaktør på Politiken, tweetede den her interessante passage derfra:

I bogen skriver Lars Findsen, at han seks dage inde i sit fængselsophold begynder at få faste rutiner.

"Når jeg står op, tørbørster jeg ansigtet med en opvaskebørste. Jeg giver min hud fugt med en lugtfri kokosolie. Laver strækøvelser og drikker vand med saften fra en presset citron. Det er godt for næsten alt."

Han skriver, at han på alle sine bestillingssedler til fængslets købmand bestiller otte citroner, en til hver dag i ugen, og en ekstra, hvis det nu viser sig, at den er dårlig.

"Ved siden af spiser jeg en håndfuld nødder, cashew eller afskallede mandler, det binder citronens C-vitamin bedre i kroppen."

Han afslutter med 50-100 armbøjninger og mavebøjninger. En simpel styrketræning, han har praktiseret i mange år.

Lars Findsens rutine kan gøre de fleste mennesker forpustede, måske endda Gwyneth Paltrow, for hvem tørbørsting og strikse skønheds- og wellnessrutiner ikke er en fremmed ting.

På Twitter-opslaget har flere skrevet, at de godt kan forstå, at Lars Findsen har forsøgt at få en hverdag med rutiner, mens han var fængslet.

Og vi er da enige i, at self-care altid er en god ting, uanset, hvor du befinder dig.

Læs også