Kronprinsesse Mary
Samfund

Kronprinsesse Mary mistede sin mor efter en hjerteoperation. Nu sætter hun ord på savnet

30. november 2023
Af Frederik Bregndahl
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I en alder af kun 25 år mistede kronprinsesse Mary sin mor efter en hjerteoperation. Nu fortæller hun om savnet af sin mor i en ny dokumentar.

Der var også en Mary, før kronprinsesse Mary blev en del af det danske kongehus.

Dengang hed hun Mary Donaldson, og som 25-årig blev hun og familien ramt af den værst tænkelige tragedie. Hun mistede nemlig sin mor i en alder af kun 55 år den 20. november 1997.

Nu sætter kronprinsessen ord på sorgen, og hvordan hun husker sin mor bedst i den nye DR-dokumentar ”Naturen og vores sind – Kronprinsessen ved Vesterhavet” sammen med Peter Qvortrup Geisling.

Dokumentaren sætter fokus på det mentale helbred, og hvad naturen kan gøre ved det. I den forbindelse møder hun Mette, der mistede sin mand i en trafikulykke.

Hun bruger naturen til at finde sig selv igen efter ulykken, og det er i den sammenhæng, at Mary åbner op om, hvordan hun mindes sin mor.

– Jeg mistede min mor for nu efterhånden mange år siden, men det er også for mig i naturen, hun er tættest på mig. Fordi det er, når man får lov til at være stille i hovedet, man mærker nogle andre ting. Det bliver ligesom tabt i alt den lyd og tempo i en hverdag, fortæller kronprinsessen.

– Så jeg kan egentlig godt forstå, at det er en tid, hvor De mindes Deres mand, siger kronprinsesse Mary til Mette i dokumentaren.

Dokumentaren bliver vist torsdag aften klokken 20 på DR1, mens den også kan ses på DRTV.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også