sexistiske beskeder
Trendsales

Kan vi ikke engang sælge vores brugte sweater uden at få klamme beskeder i indbakken?

8. november 2021
af Line Beierholm Skydsgaard
Foto: Unsplash
"Kan du ikke sende et billede af dine spredte ben?" Sådan lyder en af beskederne, som en Trendsales-bruger har modtaget. Flere brugere melder om "købere", der prøver at snyde sig til undertøjsbilleder.

Instagram-profilen @trendsalesdrama deler underholdende korrespondancer, fra når det går skævt mellem køber og sælger på genbrugs-appen Trendsales.

Normalt er indholdet på profilen sjovt (og nogle gange tåkrummende), men for nylig lavede personen bag profilen et opslag om, at over 20 kvinder og piger har indsendt eksempler på krænkende og sexistiske beskeder, de har modtaget.

‒ Siden trendsalesdrama blev oprettet, har jeg modtaget en hel del sjove og humoristiske beskeder fra følgere, som jeg har postet. Dog gik der ikke lang tid, før unge piger og kvinder begyndte at sende beskeder ind, jeg bevidst ikke postede, da jeg ikke ser dem som humoristiske, skriver personen bag profilen.

Prøver at snyde sig til frække billeder

I beskederne prøver "køberen" at snyde kvinder til at sende billeder af undertøj, fødder, stramme bukser eller gennemsigtigt tøj.

Kvinderne opdager først sent inde i samtalen, hvad ”køberen” egentlig er ude efter.

‒ Mange af pigerne og kvinderne har beskrevet det som “pinligt”, at det ikke gik op for dem førhen. Der er absolut intet pinligt i at formode, at købere kontakter en på baggrund af, hvad platformen går ud på, skriver personen bag @trendsalesdrama i sit opslag.

Nedenfor kan du se et udpluk af de krænkende beskeder.

Det er vigtigt at understrege, at sexistiske og krænkende beskeder som dem ovenfor ikke er acceptabelt på nogen app.

Og hvis vi skal bevæge os væk fra ubehagelige kommentarer, så er det også sket, at folk bruger apps som Wordfeud, LinkedIn og Trendsales til andet, end hvad de er tiltænkt.

Til de personer, der forsøger at flirte på Wordfeud, LinkedIn eller Trendsales: I er på den forkerte platform.

Lad nu folk spille spil og sælge deres fejlkøbte sweater i fred!

Læs også