Friends
Samfund

Jennifer Aniston om hitserien 'Friends': "Der er ting, vi burde have tænkt igennem"

30. marts 2023
Af Signe Larsen
Foto: Mike Nelson/AFP/Ritzau Scanpix
'Friends' er i nyere tid blevet kritiseret og kaldt problematisk, og skuespilleren tror da heller ikke, at der kommer en opfølger på serien.

Er du en del af generationen af millennials, så har du med garanti set og elsket serien 'Friends', der op gennem 90'erne og 00'erne fulgte vennerne Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey, and Chandlers op- og nedture i New York.

Komedieserien blev et kæmpe hit og er det stadig i dag. Men samtidig er flere begyndt at se episoderne igen med et mere kritisk blik og finder mange af historierne, situationerne og karaktererne direkte problematiske.

Seriens præmisser og humor hører til fortiden.

Enten det, eller også er vi alle sammen blevet for følsomme i dag. Måske lidt af begge dele, mener stjernen bag karakteren Rachel Green i 'Friends', Jennifer Aniston.

Det skriver Glamour.

Jennifer Aniston, der vandt en Emmy for sin rolle som den søde og lidt selvcentrerede unge kvinde Rachel Green i serien, reflekterede for nylig over komediens udvikling.

– Komik har udviklet sig, film har udviklet sig, siger hun til Associated Press ifølge Yahoo News.

– Det er lidt vanskeligt i dag, fordi man skal være mere forsigtig, hvilket gør det svært for komikere, fordi det smukke ved komik er, at vi laver sjov med os selv og af livet, siger hun.

Om sit eget arbejde med serien 'Friends' siger hun, at meget har ændret sig siden 1990'erne.

– Der er en hel generation af folk, børn, som går tilbage og ser episoder af 'Friends' og finder dem stødende.

– Der var ting, der aldrig var med vilje, og andre … ja, vi burde have tænkt det igennem, men jeg tror ikke, der var den følsomhed, som der er nu.

'Friends' er i nyere tid blevet kritiseret for blandt andet at være homofobisk, sexistisk, tykfobisk, transfobisk og ikke mindst for at have castet stort set udelukkende hvide skuespillere.

Alligevel slår Jennifer Aniston et slag for, at vi alle sammen har brug for 'noget sjov'.

– Hele verden har brug for humor! Vi skal ikke tage os selv for seriøst, særligt i USA. Folk er for splittede.

Læs også