Dronning_Margrethe
Samfund

Hvis du elsker "The Crown" og dronning Margrethe, er der godt nyt

19. januar 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Aller Media
Først blev majestætens liv til en musical, og nu får det altså sin helt egen serie

Hvis du elskede 'The Crown' lige så meget som millioner af andre, og stadig ser den prisbelønnede Netflix-serie om og om igen, kan du så småt godt begynde at glæde dig.

Danmark får nemlig sin helt egen version af en royal serie, når dronning Margrethes liv bliver til en ny seriesatsning på TV 2, der får det storladende navn 'Af Guds nåde'.

Her vil vi komme til at følge dronningens liv helt fra monarkens fødsel under krigen i 1940 og op til nutiden, hvor hun som bekendt annoncerede sin abdikation i 2023 og den 14. januar 2024 således overlod tronen til kong Frederik 10.

Serien bliver ikke bare en beretning om dronningens liv og virke som regent, men kommer i ligeså høj grad også til at vise Danmarks udvikling gennem historiske begivenheder, der har sat sit præg på danskerne og den kollektive historie. Altså meget som du måske kender det fra DR-klassikeren 'Krøniken'.

I spidsen for serien står SAM Productions og Søren Sveistrup, der også stod bag kæmpe seerhit som Netflix' 'Kastanjemanden' og ikke mindst hitserien 'Forbrydelsen'.

Hvem der skal spille nøglepersoner som dronning Margrethe, dronning Ingrid og prins Henrik er der endnu ikke afsløret noget om. Derfor kan der frit gættes på, hvem der vil komme til at varetage den store rolle, og om man vælger at køre samme model som i 'The Crown', hvor skuespillerne udskiftes undervejs for at portrættere karaktererne i de forskellige livstadier.

Dronning_Margrethe
Fra Kong Frederiks 18-års fødselsdag.
Foto: Elfelt

Der er altså lagt i ovnen til en ambitiøs og storstilet serie, der nok skal gøre sig gældende for seertallene taget kongehusets popularitet blandt danskerne i betragtning.

Du skal dog væbne dig med tålmodighed. Produktionen forventes nemlig først at blive sat i gang i 2025, og derfor kan du altså først se frem til en premieredato allertidligst engang i 2026 – hvis ikke senere.

Artiklen blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også