Seksualundervisning
Samfund

Hun bad studerende om at finde kvindens "nubis". Det kunne næsten halvdelen af mændene. Der er bare ét problem

8. februar 2023
Af Signe Larsen
Foto: Unsplash
En ny undersøgelse afslører omfanget af dårlig seksualundervisning blandt de 18-25-årige i Storbritannien.

Hvor sidder kvindens nubis i det reproduktive system?

Det mente 45 procent af de adspurgte, mandlige studerende i England, at de kunne svare på.

Problemet er bare, at der i kvinders reproduktive system slet ikke findes noget, der hedder en nubis.

Den prisvindende journalist, forfatter og TikTok’er Sophia Smith gik i januar sammen med den britiske data- og markedsundersøgelsesvirksomhed Savanta for at sætte fokus på en mangelfuld seksualundervisning i Storbritannien.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i svar fra 1600 universitetsstuderende i alderen 18-25 i hele Storbritannien.

De spurgte blandt andet, om de studerende kunne udpege kvindens nubis på et diagram over det kvindelige reproduktive system – en kropsdel, der var fuldstændig opdigtet.

45 procent af de mandlige studerende og 31 procent af de kvindelige studerende hævdede, at de ville være i stand til at identificere den opdigtede kropsdel.

Til sammenligning ved man fra tidligere forskning, at kun 46 procent af briterne ved, at personer, der har en vagina, har tre huller, siger Sophia Smith.

38 procent af de universitetsstuderende svarede også, at de ikke følte, at deres universitet havde hjulpet dem med at fylde hullerne ud, som deres tidligere skoler havde skabt hvad angår mangelfuld seksualundervisning.

– Disse tal tegner et klart billede af de chokerende huller i børn og unges viden om sex, parforhold og deres egen krop, siger den britiske Labour-politiker Sarah Champion om undersøgelsen.

Undersøgelsen viste også, at 33 procent af de kvindelige studerende mener, at deres universitet ikke gør nok for at tackle kvindehad på campus – mens 26 procent af de mandlige studerende mener, at universiteterne gør for meget for at tackle det.

Det er også kun under halvdelen af både de kvindelige og mandlige studerende der føler, at deres seksuelle partnere fuldstændig har forstået, hvad samtykke betyder.

Læs også