Hillary
Samfund

Hillary Clinton deler festligt billede: Bliv ved med at danse Sanna Marin

29. august 2022
Af Silje Qvist
Den amerikanske storpolitiker viser nu sin støtte til den finske statsminister på Twitter.

”Keep dancing,” sådan skriver tidligere amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton på Twitter og viser hermed sin personlige støtte til den finske statsminister Sanna Marin.

Hillary Clintons post viser et billede af hende selv fra en tur til Colombia i 2012, hvor hun danser på et fyldt dansegulv med et stort smil. På det tidspunkt var hun selv udenrigsminister.

Alt dette sker i kølvandet efter en lækket video af Sanna Marin så dagens lys for snart et par uger siden. På videoen ses hun danse og have en festlig tid med venner. Men kritikere har påpeget, at det var upassende opførsel for en statsminister.

Sanna Marins politiske modstandere stillede et krav om, at hun skulle lade sig narkoteste. Svaret på testen var negativt. I onsdags holdt hun en følelsesladet tale, hvor hun blandt andet sagde:

” Jeg er et menneske. I disse svære tider har jeg også brug for glæde, lys og sjov. Men jeg har ikke misset en eneste dag på arbejde, en eneste arbejdsopgave, og det kommer jeg ikke til.”

Siden har flere kvinder i politik vist deres støtte til den finske statsminister ved at danse med Sanna på de sociale medier.

Læs også