kongehuset
Samfund

Her er stjernerne, der skal optræde i forbindelse med tronskiftet

11. januar 2024
Af Line Frandsen
Foto: Francis Dias/Ritzau Scanpix
En perlerække af landets helt store stjerner synger for, når DR og TV 2 fredag aften hylder dronning Margrethe med showet ”Danmarks dronning - den største tak” på Kongens Nytorv

Weekendens helt store begivenhed sker søndag, når dronningen abdicerer og overlader tronen til sin 55-årige søn kronprins Frederik.

Men allerede fredag skydes festen i gang. Her holder DR og TV 2 nemlig koncert i forbindelse med tronskiftet på Kongens Nytorv.

Og nu har tv-stationerne afsløret, hvem der optræder til fredagens festligheder. Det sker i en pressemeddelelse, om tv-stationerne netop har udsendt.

Det bliver blandt andre Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen, der går på scenen.

Også Caroline Henderson og Jesper Binzer, Pil og Mads Langer samt Søs Fenger og Peter A. G. kan opleves til showet, hvor der er fri entré.

Og her stopper de musikalske indslag langt fra.

Katinka vil således optræde sammen med DR Pigekoret, mens Safri Duo banker festen i fuld gang med Livgardens Tambourkorps.

Også Scarlet Pleasure, Svea S, Eivør og Inuanima, Katrine Gislinge og Silas Bjerregaard hopper på scenen for at hylde den afgående dronning Margrethe. Undervejs vil der desuden være "humoristiske bidrag, indslag fra de nordatlantiske dele af kongeriget og balletdansere fra Det Kongelige Teater", oplyser tv-kanalerne i en pressemeddelelse:

- Jeg tør godt at love et show, der kommer til at trække tårer på den gode måde og som har nogle stemningsfulde, storslåede og fine øjeblikke med kunstnere, som går langt udover det sædvanlige for at give dronningen en helt særlig oplevelse, siger Henriette Ladegaard-Pedersen, TV 2s redaktør for showet.

Musikshowet vil blive styret af Natasja Crone og Stéphanie Surrugue, og værterne skyder showet i gang klokken 19.30.

Det sendes både på DR1 og TV 2 frem til klokken 21.00. Kanalerne opfordrer alle, der ønsker at være på Kongens Nytorv, til at komme i god tid, da man forventer, at tusindvis vil møde op.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også