Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Samfund

Harvey Weinstein får 16 år mere bag tremmer

24. februar 2023
Nanna Niemann
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Da anklagerne mod den tidligere filmproducent begyndte at rulle under den første bølge af MeToo, trak det overskrifter i medierne. Nu er den allerede fængslede Harvey Weinstein blevet idømt yderligere 16 års fængsel.

Harvey Weinsteins navn var på alles læber, da han blev ansigtet på MeToo tilbage i 2017. Nu er han blevet idømt 16 års fængsel domstol i Los Angeles for voldtægt og seksuelt overgreb.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg fortjener det ikke, lød det fra Weinstein ifølge Sky News.

Et nævningeting i LA fandt ham skyldig i voldtægt, at have tiltvunget sig til oralsex og seksuel penetration, overgrebene fandt sted i 2013 i et hotel i Beverly Hills.

De tre forbrydelser er begået mod samme kvinde, som i medierne er beskrevet som Jane Doe 1.

Ifølge Variety er 70-årige Weinsteins offer i denne sag en europæisk model.

Flere overgrebssager

Hun er langt fra eneste, der har anklaget Weinstein for uhyrlige overgreb.

I december kunne nævningetinget i Los Angeles ikke nå frem til en dom i to andre sager, der involverer yderligere to kvinder.

Den ene er Jennifer Siebel Newsom, der er gift med Californiens guvernør, Gavin Newsom. Hun har blandt andet anklaget Weinstein for voldtægt.

I de to sager har dommeren erklæret det for en ugyldig retssag. Det betyder, at der kan komme en ny retssag i begge sagerne.

Den tidlige filmskaber sidder i forvejen fængslet, da han i 2020 fik en dom på 23 år - også for voldtægt og seksuelt overgreb

Læs også