bella
Samfund

Har du også bemærket, at det fedter? Ja, menstruationshår er en ting!

8. juni 2023
Af Signe Larsen
Foto: MEGA
Ligesom det ikke er unormalt, at din hud føles mere fedtet, når du har menstruation, så gælder det samme for dit hår.

Som om det ikke var nok, at man risikerer at få vanvittige mavekramper, humørsvingninger og bumser, når man har menstruation, så kan du godt tilføje en ekstra fornøjelse til listen: Menstruationshår.

Ja, den er god nok!

Vi kender det alle sammen, altså de fedtede lokker, der klistrer sig til din hovedbund og ærlig talt bare ikke er et særlig godt look.

Og hvis du har undret dig over, hvorfor det fedter lidt ekstra i nogle perioder, så skyldes det formentlig, at du har menstruation. Det skriver Glamour UK.

Det skyldes, at de samme olieproducerende kirtler, der kan udløse akne i dit ansigt, også er til stede i hovedbunden.

– Huden i vores hovedbund og ansigt har begge talgkirtler, og de svingende hormoner kan forårsage en ubalance af olie i hovedbunden, som derefter bevæger ned langs længden af ​​hårstrået, forklarer Helen Reavey, der er ekspert i hår og hovedbund, til Glamour.

Det er især en uge før din menstruation, når der er et fald i hormonet østrogen og en stigning i progesteron, at det sker, siger hun.

– Denne hormonelle ændring kan stimulere talgkirtlerne i huden til at producere mere olie. Blandet med produktopbygning, sved og snavs kan dette bidrage til fedtet hår, siger Helen Reavey.

Så det er altså ikke så mærkeligt, hvis du har bemærket, at det fedtede hår insisterer på at vende retur hver måned.

Det heldige er, at det er moderne at sætte håret op i en sleek-bun i øjeblikket, og der skader det bestemt ikke, hvis håret i forvejen er lidt fedtet.

Læs også