russell
Samfund

Han er anklaget for voldtægt. Nu opfordrer politiet ofre til at melde ham

18. september 2023
Af Saad Ahmad
Foto: Manjunath Kiran/AFP/Ritzau Scanpix
Den britiske komiker bliver anklaget for voldtægt og seksuelle overgreb. Selv afviser han, at det er sket.

Lørdag kom det frem, at den 48-årige britiske komiker, skuespiller og mediepersonlighed Russell Brand bliver anklaget for voldtægt, seksuelle overgreb og misbrug af fire kvinder.

Nu skriver det britiske medie Metro, at politiet opfordrer andre potentielle ofre til at melde Russell Brand, hvis den britiske skuespiller skulle have misbrugt dem.

– Vi er opmærksomme på mediernes rapportering om en række anklager om seksuelle overgreb, lyder ordene fra en talsmand for Met Police i en erklæring.

– På nuværende tidspunkt har vi ikke modtaget nogle anmeldelser i forhold til dette (seksuelle overgreb, red.).

– Hvis nogen mener, at de har været udsat for et seksuelt overgreb, uanset hvor længe siden det er sket, vil vi opfordre dem til at kontakte politiet, lyder det afsluttende fra talsmanden ifølge mediet.

Ifølge stribevis af udenlandske medier, heriblandt The Sun, bliver Russell Brand af fire kvinder anklaget for voldtægt, seksuelle overgreb og misbrug.

Ifølge The Sun hævder kvinderne, at den britiske skuespiller og komiker misbrugte dem i perioden fra 2006 og 2013.

Altså på et tidspunkt, hvor han var på toppen af sin karriere.

En af kvinderne fortæller blandt andet, at skuespilleren tvang hende til oralsex. På daværende tidspunkt var kvinden kun 16 år, skriver The Sun.

Kvinden fortæller videre, at hun var nødt til at slå komikeren i maven for at få ham til at stoppe.

Russell Brand selv afviser alle anklager.

Denne artikel blev første gang bragt af SE&HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også