Mike Villa Fonseca
Samfund

Forældre til 15-årig pige: "Vi tænkte ’arg, lad os nu lige se’. Men de mente det begge to"

20. november 2023
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det nu tidligere Moderaterne-medlem Mike Villa Fonseca er netop gået på sygeorlov, efter det er kommet frem, at hans kæreste er 15 år gammel.

Forældrene til den 15-årige pige, som danner par med politiker Mike Villa Fonseca var aldrig i tvivl om, at forholdet ville danne grundlag for en ophedet debat.

Det fortæller de lørdag til Ekstra Bladet, som har været på besøg hos familien på Sjælland.

Deres datter – en 15-årig folkeskoleelev – er blevet kærester med den 28-årige politiker Mike Villa Fonseca, som altså sent fredag aften bekendtgjorde, at han ville gå på orlov.

Til Ekstra Bladet fortæller forældrene – der ønsker at være anonyme af hensyn til datteren og hendes søskende – at de kender den nu tidligere Moderaterne-politiker ganske godt, og at han i første omgang stifter bekendtskab med pigens far, da de to har en fælles interesse for motorcykler.

Ven af huset i fem år

Forældrene beskriver Fonseca som ”en ven af huset”, og fortæller, at han er kommet i familiens hjem i fem år.

Det er fem måneder siden, at den 28-årige politiker kom til forældrene for at fortælle, at deres datter er ”en utrolig sød pige”, og at de var blevet glade for hinanden.

– Vi tænkte ’arg, lad os nu lige se’. Men de mente det begge to. Vi har tillid til hende og Mike. Hvis vi havde spærret hende inde og forbudt hende det her, så havde hun nok gjort det alligevel, og så var tillidsbåndet fuldstændig brudt. Derfor er vi glade for, at de kom til os, fortæller de.

Pigens mor og far gav samtykke til forholdet.

De fortæller videre, at Mike og niendeklasseseleven er glade for hinanden, og at de har tillid til ham.

Formand for Moderaterne, Lars Løkke Rasmussen, var meget klar i spyttet, da han fredag aften på TV 2 News bekendtgjorde, at Mike Villa Fonseca nu er fortid i partiet.

Her fortalte han, at han ikke i sin ”vildeste fantasi” kunne have forestillet sig, at Mike Villa Fonseca kunne finde på at indlede et forhold til et barn, hvilket er et klart brud på partiets adfærdskodeks, hvor det fremgår, at det ikke er tilladt at have seksuelle relationer med nogen personer under 18 år.

– Vi kan ikke have folketingsmedlemmer siddende, der har faste seksuelle relationer med mindreårige, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han fortsatte:

– Jeg tror ikke, der på nogen måde er almindelig respekt om, at voksne mennesker har et forhold til en elev, der går i ottende klasse. Det kan jeg personligt ikke stå inde for.

Mike Villa Fonseca er det tredje medlem, der siden valget har forladt partiet Moderaterne.

I første omgang er det Fonsecas plan at vende tilbage til Folketinget som løsgænger efter sin orlov.

– Så må vi se, hvordan jeg har det om tre uger. Måske har jeg det bedre, sagde han til TV 2 News.

Ifølge TV 2 og Ekstra Bladets oplysninger er politikeren efterfølgende blevet anmeldt til politiet for grooming. Politikeren har selv understreget, at forholdet er sket indenfor lovens rammer.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også