pride
Samfund

Først satte de regnbueflag overalt, men nu har de fjernet dem. Så skrev 400 medarbejdere et protestbrev

27. juni 2023
Af Trina Nielsen
Foto: Robert Atanasovski/AFP/Ritzau Scanpix
Tidligere i år blev Chr. Hansens topledelse kåret som den mest mangfoldige blandt store aktieselskaber i Danmark målt på køn, etnicitet, uddannelsesbaggrund og indsatser for lgbtq-miljøet. Nu har virksomheden fjernet al støtte til lgbtq-miljøet.

Biotek-giganten Chr. Hansen skiftede i begyndelsen af juni sine profilbilleder på samtlige sociale medier til regnbueflag.

Men midt på måneden blev de fjernet igen efter pres fra amerikanske interessenter, viser et notat til virksomhedens medarbejdere, som Børsen har set.

Milliardvirksomheden med mere end 3.800 ansatte i over 30 lande har i samme åndedrag taget flere artikler ned fra sin hjemmeside, der udviste støtte til lgbtq-miljøet.

Chr. Hansens administrerende direktør, Mauricio Graber, skriver i notatet til medarbejderne, at det er ledelsens ansvar at sikre, at Chr. Hansens aktiviteter er i overensstemmelse med vores overordnede strategi og forretningsmål".

Og derfor må de nogle gange tage svære beslutninger som denne, selv om de ved, det skaber smerte, lader han medarbejderne forstå.

Det har fået over 400 medarbejdere til at underskrive et protestbrev til ledelsen, som DR har set.

De ansatte skriver blandt andet, at de er “ekstremt rystede” over ledelsen.

– Vi føler, at I sætter profit og støtte til aktionærer og kunder over jeres egne medarbejderes arbejdsmiljø, lyder det i protestbrevet, hvor medarbejderne også kalder ledelsens beslutning et "alvorligt tillidsbrud."

I en lækket video fra virksomhedens intranet, som DR er i besiddelse af, reagerer topdirektøren på sine medarbejderes vrede.

– Vi skal passe på vores kunder og markedsandele verden over. Det tvinger os nogle gange til at træffe svære beslutninger som denne her, selv om det kan være smertefuldt, siger han i videoen.

Han fortæller også, at beslutningen desuden bunder i, at man har oplevet både trusler og boykot i virksomhedens amerikanske afdeling.

Virksomhedens administrerende vicedirektør, Winne Bügel, fortæller til Børsen, at man har fjernet den synlige støtte for at beskytte amerikanske medarbejdere,"som har været udsat for alvorlige trusler og aggressive anklager".

Du kan lytte til femina update-podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også