Susanne hein
Samfund

Først blev hun bortvist - to gange. Så fik hun job på nyt plejecenter, hvor hun forsøgte at slå beboere ihjel

23. februar 2023
Af Silje Qvist
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
En sosu-hjælper er nu idømt 16 års fængsel for fire drabsforsøg og en række andre forhold. Det var beboere på plejehjemmet, hun gik efter.

Hun blev bortvist fra to forskellige arbejdspladser, så fik hun job på plejecenter Tirsdag. Onsdag blev den 60-årige Susanne Hein Kristensen i dømt 16 års fængsel for drabsforsøg ved retten i Randers.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sosu-hjælperen er blevet dømt skyldig i fire drabsforsøg på plejecenter Tirsdalen, hvor hun arbejdede. Her er der tale om rå, brutal eller farlig vold, hvoraf et af dem var under særligt skærpende omstændigheder med vold med døden til følge.

Drabsforsøgene er blevet begået i slutningen af februar og starten af marts sidste år på fire forskellige beboere på plejecenteret. Sosu-hjælperen har givet dem alle stærk medicin, som ingen af dem skulle have haft.

Et af hendes ofre, en 81-årig kvinde, afgik nemlig ved døden, fordi sosu-hjælperen havde givet hende for stærk medicin. Hun blev dog frifundet for manddrab, fordi man vurderede, at hun ikke nødvendigvis havde tilstrækkeligt fagligt kendskab til præparatet Baclofen, og derfor ikke vidste, hvad virkningen kunne være.

Hun er tilmed dømt for tjenestemisbrug, tyveri af medicin og overtrædelse af lov med euforiserende stoffer.

Retssagen har været omfattende med ti foregående retsmøder, 40 vidner og omkring 8000 siders bilag.

En personlighedsforstyrrelse

Ifølge TV 2 Østjylland er det kommet frem under retssagen, at Susanne Hein Kristensen har en sjælden personlighedsforstyrrelse af histrionisk type. Det vil sige, at man har tendens til at reagere anderledes end de fleste. Mere dramatisk og med mere egocentrisk adfærd.

I retten er der blandt andet blevet læst op af anklageren, at hun har fået foretaget en psykologisk undersøgelse, som beskriver, at hun førhen har eksploderet i følelser og gjort noget uigennemtænkt, grundet sin personlighedsforstyrrelse.

Hun har ikke tidligere fået hjælp af en psykolog. Histrionisk forstyrrelser er sjældent behandlet. Omkring to til tre procent af befolkningen, anslår man, kan få stillet diagnosen.

Bortvisninger

Susanne Hein Kristensen har arbejdet på plejecenter Tirsdalen i Randers i mere end fire år. Hun startede der i oktober måned 2017.

TV 2 Østjylland beskriver, at hun tidligere er blevet bortvist fra tidligere arbejdspladser, hvor hun også har været ansat som sosu-hjælper.

På Rørbæk Omsorgshjem blev hun bortvist, fordi hun var mistænkt for at have stjålet fra en beboer.

På Overlundgården i Viborg blev hun også bortvist, fordi hun havde givet en beboer en kanyle. Den slags opgaver har hun ikke måtte varetage.

Susanne Hein Kristensen er nu dømt. Hun har fået frataget sin ret til at virke som social- og sundhedshjælper, og så skal hun betale en større erstatning til ofrene i sagen.

Hun har nægtet sig skyldig igennem hele retssagen, og hun har med sin forsvarer anket dommen til Vestre Landsret til frifindelse, subsidiært formildelse.

Læs også