Anne Wittorff Rusbjerg
Samfund

femina.dk skifter navn og ansætter ny chefredaktør

13. februar 2023
Af redaktionen
Foto: Gregers Overvad
femina.dk's digitale redaktionschef, Anne Wittorff Rusbjerg, bliver mediets nye chefredaktør, der samtidig skifter navn til femina update.

De seneste år har femina.dk fået mere fokus på aktualitet og perspektivrig journalistik. Vi har haft en afgørende stemme i debatten om fødendes vilkår i Danmark og er gået forrest i dækningen af den internationale kvindebevægelse, der er opstået i forbindelse med revolutionen i Iran.

I dag er femina.dk et dagsordensættende aktualitetsmedie.

Derfor får vi nyt navn.

femina.dk skifter navn til femina update, der netop skal være med til at understrege omstillingen til det nyheds- og aktualitetsmedie, det er i dag.

femina update får samtidig ny chefredaktør. Anne Wittorff Rusbjerg overtager rollen, efter tidligere chefredaktør Isabella Hindkjær er rykket til P3 som ny redaktionschef.

– femina.dk har de seneste år gennemgået en helt exceptionel udvikling og er nu et stærkt, dagsordensættende aktualitetsmedie, der især har fokus på ligestilling og rettigheder. Det er helt unikt – og jeg er uendelig stolt over, at jeg får lov til at drive den udvikling videre, siger Anne Wittorff Rusbjerg og fortsætter;

– Det er også derfor, at vi – netop for at slå fast, at vi er et selvstændigt aktualitetsmedie – skifter navn til femina update.

Anne Wittorff Rusbjerg har været en del af femina.dk siden april 2022, hvor hun startede som forsideredaktør. Siden oktober 2022 har hun været digital redaktionschef. Hun kom fra en stilling som digital nyhedsredaktør på Berlingske og før det, bestred hun posten som nyhedschef på Fyens Stiftstidende.

Anne Wittorff Rusbjerg tiltræder stillingen som ny chefredaktør for femina update 1. marts, 2023.

Læs også