femina update journalistpraktikanter
Praktik på femina

femina update dækker tidens vigtigste historier for kvinder. Vil du være med?

19. september 2023
Af Redaktionen
femina update søger én ny digital journalistpraktikant i 12 eller 18 måneder, som kan begynde 1. februar 2024. Læs mere om stillingen her.

Brænder du for at skrive aktuel og dagsordensættende journalistik om ligestilling? Vil du gerne afdække, hvorfor vi lønner kvinders arbejde lavere end mænds? Drømmer du om at lave skarpe TikTok-videoer om abortrettigheder?

Så er det måske dig, vi leder efter.

femina update er et aktuelt og dagsordensættende kvindemedie, og vi søger én ny journalistpraktikant, der har lyst til at udfordre normer og konventioner – både når det gælder kønsroller, skønhedsidealer og journalistik.

Vi har en klar ambition om at sætte dagsorden med vores historier og skubbe til folks opfattelse af, hvad et kvindemedie anno 2023 er. Vi skriver om iranske kvinders protester, vilkårene på danske fødegange, sexisme i det danske politi og datingprogrammer som "Bachelorette" med samme omhu.

Vi er et ambitiøst og ungt hold, der brænder for at udvikle Danmarks bedste kvindesite. Du kommer til at arbejde sammen med et dygtigt hold af journalister, skarpe redaktører samt universitetspraktikanter og studentermedhjælpere. I alt er der tre journalistpraktikanter på femina update, som også har læringsdage og sociale arrangementer med andre journalistpraktikanter i Aller Media.

Hos os vil du opleve, at vi gør en dyd ud af at hjælpe hinanden i løbet af arbejdsdagen – og at vi derudover også er glade for at mødes om aftenen til f.eks. Euphoria-temafest, Queer Icons musikbanko eller for at danse linedance og skråle med på Dolly Parton-hits.

Vi leder efter én ambitiøs journalistpraktikant, der elsker at skrive og har gode idéer med til morgenmødet – om alt fra samtykkelovgivning og partnervold til TikTok-trends og popkulturelle fænomener. Som både har lyst til at skrive aktuelle, skarpe nyheder og sætte dagsorden, og som også drømmer om at skrive længere portrætter og features samt prøve kræfter med holdningsprægede kommentarer, TikToks og Instagram-opslag.

Det praktiske

Praktikmesse: femina update er selvfølgelig til Praktikmessen 24. oktober i Odense, hvor du kan møde journalist og praktikantvejleder Signe Larsen og nyhedsredaktør Katrine Rosenbæk samt journalistpraktikant Nanna Niemann.

Send senest fredag 27. oktober kl. 11.00 en ansøgning til os via praktikmatch.mediepraktik.dk

Åbent Hus/samtaler: Det foregår mandag d. 30. oktober i uge 44 klokken 12.30 på Aller Media, Havneholmen 33. Der vil være mulighed for at møde og stille spørgsmål til vores chefredaktør, praktikanter mm Sideløbende holder vi samtaler. Tilmelding på mail til Signe Larsen på signe.larsen@aller.com, hvor du vil få et tidspunkt for din samtale.

Vi holder altså samtaler i forlængelse af "Åbent Hus." Hvis det ikke kan passe for dig, så send en mail til Signe Larsen.

Mød vores nuværende praktikanter:

https://imgix.femina.dk/2023-09-25/MicrosoftTeams-image%20%2810%29.png

Nanna Niemann

– Jeg har været i praktik på femina update i otte måneder – og det er gået virkelig stærkt.

– Som praktikant på femina update får man lov til det hele: features, artikelserier, TikTok-explainers, ministerinterviews og nyheder. I min praktiktid har jeg både lavet artikelserier om blandt andet kvindelig seksualitet, dækket hadforbrydelser under priden, lavet TikTok explainere og givet mig i kast med mere personlige formater som kommentarer om min holdning til bryllupper.

– Det har klart været min oplevelse, at praktikantens interesse får lov at drive værket, og at man som praktikant også har mulighed for at være med til at udvikle femina update som brand. Det daglige redaktionsmøde er helt specielt, der er en stor tryghed og åbenhed, hvor alle byder ind. Ligeledes er der altid hjælp at hente, hvis man oplever udfordringer med en kilde, vil vende en idé eller har brug for sparring.

– Det sociale er i top. femina update er virkelig en sjov, skøn og dejlig arbejdsplads. Selv om man ikke er en kæmpe flok praktikanter, skal man ikke være nervøs for at gå glip af et socialt fællesskab – tværtimod bliver man en del af et ungt og socialt miljø på tværs af redaktionen. Der er stor omsorg og opbakning fra hele redaktionen, både når det går godt – og når det går mindre godt.

Hvis I har nogle spørgsmål til Nanna, kan hun kontaktes på nanna.niemann@aller.com og på telefon 50761542

sijle

Silje Qvist

– På femina update får du lov til at skrive en masse, og som skribent har jeg virkelig udviklet mig. Jeg har skrevet stort set alle genre. Features, portrætter, baggrundsartikler og selv nyheder, you name it. Vi rykker ikke redaktioner her, hvilket betyder, at du bliver skarp til at skrive alt fra indland til udland, politik til popkultur. Der er god mulighed for at få et område, som du særligt dækker. Jeg har selv siddet tungt på Iran-protesterne det seneste år, og det har været så lærerigt og virkelig fedt at kunne dykke grundigt ned i noget, man synes er spændende.

– Der bliver ikke skelnet mellem praktikanterne og journalisterne, når opgaver fordeles, og det er fedt, at man bliver mødt med et stort ansvar og tillid til ens evner.

– På femina update oplever jeg virkelig et trygt læreringsmiljø, hvor man bliver mødt med åbenhed og (stor) omsorg. Hvis du har udfordringer med at strukturere din hverdag som praktikant, eller hvis du er nervøs inden et stort interview, er der altid én, der står klar med vejledning og gode råd. Og laver du fejl (for det gør du), eller møder du modstand (gør du også), så er der altid nogen, der er klar til at gribe dig.

– Derudover er der god mulighed for at arbejde med andre platforme – både TikTok og Instagram. Siden jeg startede, har jeg lavet enormt mange opslag på Instagram. Nu har jeg været med til at forme vores nye grafiske linje, som jeg er meget stolt af at have været med til.

Hvis I har spørgsmål til Silje, kan hun kontaktes på silje.qvist@aller.com og Instagram @silje.qvist

https://imgix.femina.dk/2023-09-27/microsoftteams-image-17.png

Kristina Forná

– Jeg er en af de lidt nyere praktikanter, da jeg startede for cirka to måneder siden. Månederne er drønet af sted, men det passer vel meget godt med klichéen: “Tiden flyver afsted, når man har det sjovt”.

– Som praktikant på femina update bliver du kastet ud i opgaverne mere eller mindre fra dag et, og det er virkelig fedt! Det er en lille redaktion, så du indgår hurtigt i det daglige rul, kommer med idéer, taler med mange forskellige spændende mennesker og skriver en masse artikler. Der bliver ikke gjort forskel på dig, bare fordi du er praktikant. Du får lov til det hele med god opbakning fra resten af redaktionen, som er der til at gribe og guide dig.

– Når det kommer til emner og genrer, er femina udpdate også meget alsidigt. Du kommer til at prøve kræfter med alt fra korte nyheder til lange features, hvor du den ene dag skriver om en ny trend på TikTok og den næste dag arbejder på en artikel om problemer med ligestilling i erhvervslivet.

– Og sidst, men ikke mindst, så spiller det sociale i den grad. Du møder ind hver dag til en arbejdsplads, hvor alle siger godmorgen, går sammen til frokost (i den virkelig gode kantine) og tager til fredagsbar eller ud i byen til et hyggeligt arrangement. Det er med til at skabe et godt og trygt læringsmiljø, hvor du kan udvikle dig som journalist.

Hvis I har spørgsmål til Kristina, kan hun kontaktes på kristina.forna@aller.com

Har du flere spørgsmål? Så kontakt praktikantvejleder:

Signe Larsen på signe.larsen@aller.com og 30270756

Læs også