https://imgix.femina.dk/2022-10-31/valgkamp_main_upisk.png
Valgkamp

Er statsministeren til SM-sex og seks andre WTF-øjeblikke i valgkampen

31. oktober 2022
Af Maria Brus
Foto: Mikkel Berg Pedersen / Mathias Svold / Søren Bidstrup, Collage: Maria Brus
Vi gør status over tre uger med mærkelige politikerstunts.

Der er ikke meget valgkamp tilbage, lige om lidt stimler vi mod valgstederne for at sætte kryds efter bedste evne, og det kan kun betyde en ting: det er blevet tid til at samle op på de mest ristede øjeblikke de sidste tre uger.

I ved, tidspunkter, hvor vi kiggede på telefonen/fjernsynet/tv’et og spurgte os selv, om de virkelig lige sagde det der?

Og lad det være sagt med det samme: Det er svært at demokratisere en blooper-runde, når nogle partier bare synes at jokke lidt mere i deres eget eksistensgrundlag end andre.

Så her kommer en ikke-objektiv, ikke-ranglistet og garanteret fuldstændig ukomplet liste over virkelig underlige øjeblikke.

Da en færøsk politiker ikke ville pege på Søren Pape som statsminister, fordi homoseksuel?

Den færøske politiker og landsstyreformand for udenrigsanliggender, Janis Av Rena, udtalte for nyligt i et tv-interview, at han ikke kommer til at pege på Søren Pape som statsminister, hvis hans parti Miðflokkurin skulle komme ind i Folketinget ved valget. Ifølge politikeren er Papes seksualitet nemlig diskvalificerende.

Han sagde:

- Det at leve som såkaldt "homoseksuel" er i strid med den grundlov, som jeg personligt har, og som mit parti også har, og som jeg synes, at Færøerne også har, siger han i en radioudsendelse.

Flere spørgsmål melder sig:

Hvordan lever man som ”såkaldt homoseksuel”?

Hvordan har man en personlig grundlov?

Er en personlig grundlov noget andet end en faktisk grundlov?

Måske er den bedste kommentar til udtalelsen i virkeligheden Søren Papes egen: ”Hold da op”.

At kristendemokraterne vil løse mangel på arbejdskraft med færre aborter

Kristendemokraterne har de seneste mange år haft et gentagende kommunikationsproblem: Det er virkelig svært for dem at overbevise nogen om, at de ikke er modstandere af fri abort. Det er dertil også virkelig svært for dem at forklare, hvad de egentlig står for.

Det skyldes måske, at medlemmerne hele tiden lige kommer til at udtale sig kritisk om abort. Senest var det bestyrelsesformanden for Kristendemokraternes Silkeborgkreds, der bragte det op på landsmødet i en ganske ny sammenhæng, nemlig rekrutteringskrisen:

- Vi har taget livet af børnene. Det er derfor, vi mangler arbejdskraft i Danmark, sagde Verner B. Andersen fra scenen.

Hvordan færre aborter helt konkret skal løse vores rekrutteringsproblemer er svært at se.

Jeg forestiller mig horder af nyfødte, der, anført af Verner B. Andersen, marcherer ind på hospitaler, plejecentre, folkeskoler og børnehaver iført ble og bodystocking for at tilbyde deres arbejdskraft.

At Søren Pape har kaldt Grønland for ”Afrika på is”

Den her er tilbage fra valgkampens spæde begyndelse, inden den helt store Pape-nedtur var fuldbragt, men derfor er den stadig værd at huske.

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz bad Pape be- eller afkræfte, om han havde omtalt Grønland som ”Afrika på is” under officielle møder. Det kunne han ikke afkræfte.

Senere undskyldte han på tv overfor ”Grønland og grønlændere”, men altså øøh ja, kan vi snakke om, at han også med udtalelsen skar et helt kontinent over en kam? Et kontinent med 48 kontinentale stater og seks østater og med et indbyggertal på 1,3 milliarder?

Da Kristendemokraterne sidestillede LGBTQ+ med pædofili og aktiv dødshjælp

Det er hjernevask og at sidestille med pædofili og aktiv dødshjælp, hvis man giver børn i folkeskolen normkritisk seksualundervisning.

Nogenlunde sådan lød det forleden fra Elif Demir Gökce, folketingskandidat for Kristendemokraterne i København i en debat med Sikandar Siddique, partileder for Frie Grønne.

Hun mener, den type undervisning vil være en ”forbrydelse mod guds naturlov”.

- Nej, LGBTQ+ skal ikke udbredes i Danmark. Vi skal simpelthen passe godt på vores børn. Lige om lidt kommer pædofili ind i huset, og snart kommer der aktiv dødshjælp til huset i frihedens navn. Nej tak, det er simpelthen et psykisk overgreb på vores børn.

Den præcise kobling mellem at lære børn om forskellige seksualiteter og kønsidentiteter og pædofili og aktiv dødshjælp er umiddelbart fraværende, ligesom det også virker mærkeligt, at Gökce gerne vil passe godt på børnene, men åbenbart ikke på LGBTQ+ børnene.

Nu har kandidaten så fået at vide af partiet, at hun ikke må deltage i flere debatter, før de har haft en snak.

At Lars Løkke er genopstået fra den kollektive glemsel som en slags samlende messias fra midten

Jeg kan ikke sige det bedre, end feminas chefredaktør allerede har gjort i indeværende medie: Når det kommer til både fuckboys og folketingspolitikere på valg, skal man passe på med at gå tilbage til en fuser.

Han havde møgsag efter møgsag efter møgsag og alligevel står Moderaterne med Lars Løkke i spidsen (som ikke engang har gidet sætte sit navn på sine valgplakater?) til at få omkring 10 procent af stemmerne.

At kink blev et tema i valgkampen

Vi frygtede, det skulle blive et indvandrervalg. Vi håbede, det skulle blive et klimavalg. Så skulle det pludselig være børnenes valg. Men ak. Det blev så her på falderebet et lidt mere kinky valg.

Først var det kandidat for De Radikale i København, Thomas Rohden, der fangede det med en mulig SM-regering.

Så var det Joakim B. Olsen, politisk kommentator på BT, der havde fået et interview med statsminister Mette Frederiksen. De to havde sat sig på hver deres spinningscykel i Fitness World i Herlev, og efter spørgsmål om Rasmus Prehns fejl i bilagene, kom der er lidt mere spicy spørgsmål:

Joakim B Olsen: Er du til SM-sex?

Mette Frederiksen: Om jeg er hvad?

Joakim B. Olsen: Er du til SM-sex?

Mette Frederiksen: Hvorfor i alverden spørger du om det?

Det viser sig at være fordi, Folketingets partier er blevet briefet om den tidligere efterretningschefs sexliv, fordi det øjensynligt ville kunne gøre ham afpresningsbar. Derfor mente han bare, det var relevant at vide, om statsministeren også kunne afpresses på sine seksuelle præferencer. Det er et fantastisk klip, 10/10 herfra.

At unge piger thirster efter Daddy-Vanopslagh på TikTok

Nu vi er ved kinks: Daddy-Vanopslagh er en ting på sociale medier.

Og jeg er nødt til at sige: Alex Vanopslagh er ikke en daddy. Det er han altså ikke.

Begrebet stammer fra homomiljøer, hvor det blev brugt om ”leather-daddies”, flotte, ældre mænd i læder, og senere bare til at referere til lækre, ældre mænd uden læder.

George Michael udkom i 1987 med det semi-creepy hit Father Figure, og med årene fandt begrebet vej fra queer miljøer til mainstreamen.

I en mere kinky sammenhæng er daddy en dominant mand, der både er hård og omsorgsfuld. Han straffer, hvis man har været uartig, og han roser, hvis man har været dygtig. Og han passer på dig, en meget vigtig egenskab for en daddy er altså det med at passe på.

Og her opstår det første problem for mig:

Daddy-Vanopslagh byder jo kun på tough-love, han laver ikke andet end at fortælle mig på meget store plakater, at jeg sagtens kan selv. Men nej! Jeg vil ikke selv! Jeg er med på, at sproget udvikler sig, men her trækker jeg grænsen. Det er ikke meningen, at man skal selv hele tiden, når man har en daddy. Det er jo faktisk det, der er pointen.

Derudover: Han er jo ikke gammel? Ikke for at aldershame, men 31 år does not a daddy make. Kom igen når du har passeret de halvtreds og indset, at en stor og vamset velfærdsstat slet ikke er så dumt endda.

Læs også