Cecilie Beck
Samfund

“Er man over 50 skal man satme helst gøre det med nogen, der også er over 50”

15. juni 2022
Af Alexander Borch Nielsen
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Kvinder skal smide skamfølelsen, siger TV 2-værten.

Der er i højere grad kommet en accept af, at man fortsætter med at have sex, selvom man er over 50, mener TV 2-værten, Cecilie Beck, som har talt med modemagasinet Elle.

Men hun oplever stadig, at mange har markante holdninger til, hvad man kan tillade sig:

– Er man over 50 skal man satme helst gøre det med nogen, der også er over 50, seniorsex er sådan sødt og ufarligt, siger den 51-årige tv-vært.

– Jeg har været sammen med nogle, der var væsentlig yngre end mig selv, og det har jeg oplevet flere have det svært med, uden at de kan forklare hvorfor.

Men 51-årige Cecilie Beck har ikke tænkt sig at lægge under for nogen eller noget, og tidligere tiders skamfølelse er væk.

– Jeg har været nødt til at sige til mig selv, at jeg kan knalde, hvem fanden jeg har lyst til, altså så længe de også har lyst, også selv om det bare er den ene aften, hvor begge har lyst.

Straffede sig selv

Tidligere dyrkede Cecilie Beck med egne ord masser af præstationssex, og hun var dygtig til at “straffe sig selv” med motion og kost og havde svært ved at nyde noget – heller ikke sex.

Nu har piben dog fået en anden lyd hos den erfarne journalist.

– Sex har lært mig at overgive mig betingelsesløst til et andet menneske, det gør man kun der. Jeg har også lært at mærke mine egne grænser, det har jeg ikke altid kunnet, men det er kommet med alderen. Og så har jeg også for det meste haft det sjovt med sex. Jeg synes, sex kan være enormt humoristisk. Sex er supervigtigt, men det skal ikke være pissealvorligt. På mange måder er det jo bare en leg, siger Cecilie Beck.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også