Pernille Skipper
Samfund

En særlig kommentar fra en minister fik hende til at stivne. Nu har Pernille Skipper en opsang til "systemet"

15. september 2023
Af Signe Larsen
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Den tidligere Enhedslisten-profil fortæller blandt andet i sin nye bog, hvordan én bestemt minister flere gange opførte sig upassende over for hende.

Hun var på et tidspunkt til møde i Justitsministeriet. Ministeren gik rundt og trykkede hånd med alle retsordførerne, men da han nåede til hende, stoppede han i stedet op.

Og så faldt kommentaren:

– Det bliver da svært at koncentrere sig, når du har den skjorte på.

Den episode beskriver den tidligere Enhedslisten-profil og nuværende politiske kommentator på TV 2, Pernille Skipper, i sin nye bog med titlen "Rend mig – Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig …".

Det skriver TV 2 via Ritzau.

– Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg stivnede og brugte alle kræfter på ikke at kigge ned ad mig selv, mens jeg uddelte håndtryk med et smil. Resten af mødet kunne jeg ikke tænke på andet end min kavalergang, skriver Pernille Skipper.

I bogen, der udkommer på Politikens Forlag, skriver hun om flere andre episoder fra sit liv i toppolitik.

Den pågældende minister kunne også finde på at sende sms'er til hende sent om aftenen og invitere hende til at mødes for at diskutere videre over et glas vin, lyder det blandt andet.

I en helt anden sammenhæng beskriver hun, hvordan en journalist forud for et interview spurgte, om ikke hun bare kunne bruge sin "kvindelist" til nogle politiske forhandlinger.

Ifølge Pernille Skipper selv er meningen med bogen ikke at udpensle, hvem de konkrete personer er. Bogen er nærmere en opsang til "systemet", siger hun.

Pernille Skipper var politisk ordfører for Enhedslisten fra 2016-2021 og sad i Folketinget fra 2011-2022.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også