Dronning Margrethe
Ukraine

Dronning Margrethe udtaler sig om Ukraine: "Det er mærkeligt og sørgeligt"

28. februar 2022
af Signe Bertram
Foto: Jesper Sunesen, Hanne Juul
Som det første kongelige overhoved i Europa er Danmarks dronning Margrethe kommet med en udtalelse til kamera om situationen i Ukraine.

Støtten til Ukraine strømmer ind fra hele verden i disse dage.

Herhjemme demonstrerede flere tusinde mennesker i weekenden foran den russiske ambassade i København, hvor blandt andet statsminister Mette Frederiksen holdt tale og viste sin sympati med ukrainerne.

Også dronning Margrethe har sat ord på konflikten. Hun er den første regent, der har udtalt sig om situationen i Ukraine til kamera.

– Det er mærkeligt og sørgeligt at se, at vi skal opleve krig i vores del af verden igen, og det er noget, vi alle sammen lægger mærke til og tænker meget over, sagde dronningen torsdag til Billed-Bladet, der mødte hende i forbindelse med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskabs symposium "Monarkier".

Tog imod Ukraines udenrigsminister

Allerede for en måned siden viste det danske kongehus symbolsk støtte til Ukraine, da landets udenrigsminister, Dmytro Kuleba, var på besøg i Danmark.

Under besøget 27. januar skulle Kuleba blandt andet mødes med Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod, og tale om den ulmende konflikt med Rusland.

Efterfølgende tog de to udenrigsministre til Riddersalen for at komme i audiens hos dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, sammen med dronning Margrethe og kronprins Frederik
Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, i audiens hos dronning Margrethe og kronprins Frederik

Besøget på Amalienborg var meget usædvanligt og var et klart signal om, at hele Danmark støtter ukrainerne.

Læs også