https://imgix.femina.dk/2022-09-13/20210309-014412-1-2609x1611ma_0.jpg
Samfund

Derfor nåede prins Harry ikke at sige farvel til dronningen

13. september 2022
Af Kicki Bengtsen
Foto: Fd/DIAS/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt omkring, hvorfor prins Harry stadig var om bord på flyveren, da hans elskede bedstemor, dronning Elizabeth, gik bort.

Da dronning Elizabeth i sidste uge gik bort, var det uden prins Harry ved sin side.

Hendes elskede og omstridte barnebarn var nemlig stadig om bord på flyveren, da den 96-årige monark gik bort på slottet Balmoral i Skotland torsdag eftermiddag.

Han landede først et kvarter efter sin bedstemors død.

Nu er der nye detaljer omkring, hvorfor han ikke nåede frem til et sidste farvel, selv om han befandt sig i Storbritannien, da læger begyndte at udtrykke alvorlig bekymring for dronningens helbred.

Det er den royale ekspert Camilla Tominey, der i en artikel i The Telegraph løfter sløret for kæden af begivenheder, der medførte, at prins Harry først nåede frem til slottet næsten halvanden time efter hendes død.

Hun fortæller, at prins William, prins Andrew, Prins Edward og hans hustru, Sophie, alle blev hastet med et Royal Air Force-fly til Skotland, da Buckingham Palace udsendte en pressemeddelelse om dronningens helbred klokken 12.30 lokal tid.

Prins Harry var ikke med ombord på flyet og måtte i stedet finde et privatfly, som han kunne flyve med.

Ifølge den royale ekspert Camila Tominey var prins Harry ikke engang blevet ringet op, da prins William og de andre steg ombord på Royal Air Force-flyet.

– Det virker til, at selv om familien vidste, at hun (dronning Elizabeth, red.) var alvorlig syg, da de steg ombord, så havde de ikke troet, at hendes helbred ville forringes så hurtigt, siger eksperten og fortsætter:

– Faktisk troede Charles, at han og William ville kunne nå at være værter for det virtuelle møde i Statsrådet, som dronningen havde udskudt dagen forinden.

Ifølge Camila Tominey landede prins William og co. i Aberdeen Lufthavn i Skotland klokken 15.52 lokal tid, og de var på slottet Balmoral klokken 17.11.

Prins Harrys privatfly fløj først fra England klokken 17.35, og han havde altså kun fløjet en lille time, da dronning Elizabeth blev erklæret død klokken 18.31.

Ifølge eksperten tyder det altså på, at prins Harry slet ikke var klar over sin bedstemors nedadgående helbred, før det var for sent.

Eksperten siger også, at alt tyder på, at kongehuset ikke ventede på, at prins Harry ankom til slottet, før de meldte dødsfaldet ud til offentligheden.

Prins Harry har ikke selv udtalt sig om, hvorfor han ikke nåede frem, men han sagde mandag, at Windsor Castle "er et ensomt sted" uden hans bedstemor.

Denne artikel blev først bragt på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også