Morten Andersen
Samfund

Borgmester kyssede medarbejder til julefrokost. Nu er han færdig

9. maj 2023
Af Nanna Niemann
Morten Andersen træder tilbage fra posten som borgmester i Nordfyns Kommune efter en hændelse til en julefrokost. Kommunen afviser, at der er tale om en krænkelsessag.

Venstres Morten Andersen trækker sig fra borgmesterposten i Nordfyns Kommune.

Det gør han, efter det kom frem, at han til kommunens julefrokost kyssede en kvindelig medarbejder på dansegulvet.

Det skriver DR.

Roger Buch, som er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, undrer sig:

- Det er ret uforståeligt og utroligt, at man som leder inden for det offentlige ikke har lært lektien, efter de seneste mange års fokus på, at man skal behandle medarbejderene ordentligt og korrekt, siger han til DR.

Han understreger, at de seneste år har vist os, at man ikke længere kan slippe afsted med den slags adfærd.

Det kunne man engang. Efter en julefrokost i 2011 blev daværende overborgmester i København, Frank Jensen, kaldt for "Gramse-Frank" på forsiden af Ekstra Bladet, men fortsatte alligevel på en post.

Roger Buch forklarer til DR, at tiden fra dengang til i dag har ændret sig, og derfor er han overrasket over borgmesterens ageren.

Af en pressemeddelelse fra kommunen fremgår det, at det ikke er kommunens vurdering, at der er tale om en krænkelsessag.

– Kommunens ledelse vil drage den nødvendige omsorg for den pågældende medarbejder set i lyset af den store opmærksomhed, som sagen må ventes at få såvel internt som eksternt, skriver de i pressemeddelelsen.

Et enigt økonomiudvalg udtrykte mistillid til borgmesteren, som selv annoncerede sin fratrædelse i et Facebook-opslag:

– Jeg vil gerne dele en sag med jer, der også rammer medierne, – En sag som jeg har været dybt berørt af de forløbne måneder.

– Jeg har naturligvis talt sagen godt igennem med min hustru og min nærmeste familie. Sagen berører os alle dybt, specielt i vores familie, der alle meget tæt forbundet i hverdagen, lyder det videre i opslaget.

Indtil der er valgt en ny borgmester, bliver det 1. viceborgmester Anders Thingholm (C), der varetager posten.

Læs også