Emily Ratajkowski og Robin Thicke i Blurred Lines
Samtykke

”Blurred Lines” var et verdenshit om voldtægt. Nu fortæller Emily Ratajkowski, at hun blev taget på brysterne under optagelserne

5. oktober 2021
af Signe Bertram
Foto: Ruba/Backgrid/Ritzau Scanpix
I en ny bog beskriver model og skuespiller Emily Ratajkowski, at hun blev taget på brysterne af Robin Thicke, da hun spillede med i hans musikvideo.

Selvom Robin Thicke og Pharell Williams’ ”Blurred Lines” blev sommerens helt store hit i 2013, så vil sangen ikke blive husket for mange positive ting.

Foruden en plagiatsag fik mange en mærkelig smag i munden over at synge med på omkvædet: “I hate these blurred lines / I know you want it” (Jeg hader de her utydelige grænser / Jeg ved, du vil have det), som mest af alt lyder som en retfærdiggørelse af voldtægt og overgreb.

Og den tilhørende musikvideo med tre topløse kvinder, heriblandt model og skuespiller Emily Ratajkowski, fik også massiv kritik.

For imens kvinderne danser nøgne rundt som en slags rekvisitter, optræder Robin Thicke fuldt påklædt, samtidig med at han synger om seksuelle gråzoner og manglende samtykke.

Følte sig ydmyget

Nu viser det sig så, at Robin Thicke ikke kun sang om at overskride grænser, men faktisk forgreb sig på Emily Ratajkowski.

I sin kommende bog ”My Body” beskriver hun, at Robin Thicke tog på hendes bryster uden hendes samtykke under optagelserne til videoen. Det skriver Sunday Times.

– Pludselig, ud af det blå, mærkede jeg kulden fra en fremmeds hænder, der holdt om mine bare bryster bagfra. Jeg flyttede mig instinktivt og så tilbage på Robin Thicke, skriver hun og fortsætter:

– Han smilede fjoget og snublede bagover. Hans øjne var gemt bag hans solbriller. Jeg vendte mig mod mørket bag ved settet. Instruktørens stemme knækkede, da hun råbte: ”Er du okay?”

Videoens instruktør, Diane Martel, bekræfter historien til Sunday Times og tilføjer, at hun tilbød Emily Ratajkowski at stoppe optagelserne.

Ratajkowski beskriver, at hun i situationen trak på skuldrene og fortsatte, selvom hun følte sig ydmyget af Robin Thicke.

– Jeg reagerede ikke – ikke rigtig, ikke som jeg skulle have gjort.

– Med bare én handling mindede Robin Thicke alle på settet om, at vi kvinder ikke rigtigt havde kontrollen. Jeg havde ikke nogen reel magt som den nøgne pige, der danser rundt i hans musikvideo. Jeg var ikke andet end en hyret mannequin.

Robin Thicke har ikke svaret på Emily Ratajkowskis anklager. Selv kaldte han i 2013 sangen for en ”feministisk bevægelse”.

Læs også