Harvey Weinstein
Metoo

Blev bedt om at fake orgasme i retten: Californiens førstedame vidner mod Harvey Weinstein

17. november 2022
Af Maria Hoang
Foto: Bill Robles/AP/Ritzau Scanpix
Den voldtægtsdømte filmmagnat er nu i retten i Los Angeles, hvor han er anklaget for at have voldtaget fire kvinder i perioden 2004 til 2013

De sidste par dage har der udspillet sig et sandt drama i retten i Los Angeles.

Her er den 70-årige filmmogul Harvey Weinstein anklaget for at have voldtaget fire kvinder i perioden 2004 til 2013. Filmproduceren er allerede idømt 23 års fængsel for voldtægt i New York, og dømmes han skyldig i denne sag, står han til yderligere 65 år i fængsel.

Mandag og tirsdag var Jennifer Siebel Newsom, den californiske guvernørs kone, i vidneskranken, og her gik Weinsteins forsvarer hårdt til hende, skriver New York Post.

I vidneskranken genoplevede hun et sandt mareridt, der skulle have udspillet sig tilbage i 2005 på Peninsula Hotel i Beverly Hills, hvor guvernørfruen, der er tidligere skuespiller og senere hen dokumentarist, havde et forretningsmøde med den magtfulde filmmager.

I retten genkaldte en tydeligt berørt Siebel Newsom, hvordan mødet tog en yderst ubehagelig drejning, da Weinstein skiftede fra jakkesæt til badekåbe.

I vidneskranken genkaldte hun, hvordan han først penetrerede hendes underliv med sine fingre og efterfølgende sin penis.

Siebel Newsom fortalte, hvordan hun fakede en orgasme, så overgrebet blev hurtigt overstået, og det faktum borede forsvarsadvokat Mark Werksman i.

– Det er ikke "Da Harry mødte Sally"

I retten brød vidnet grædende sammen, da forsvarsadvokaten stillede uddybende spørgsmål.

– Jeg lavede lyde, så han ville blive færdig. Han havde allerede voldtaget mig … Det er så ulækkert. Undskyld mig, sagde hun gennem tårerne.

Da forsvarsadvokaten bad guvernørfruen om at rekonstruere den fake orgasme, trak hun en streg i sandet:

– Det her er ikke "Da Harry mødte Sally". Det gør jeg ikke, svarede hun og henviste til filmklassikeren fra 1989, hvor skuespiller Meg Ryan i en ikonisk scene faker en orgasme midt i en diner.

Efterfølgende fremlagde forsvarsadvokaten en række mails, som blev sendt mellem de to i perioden 2006 til 2008.

I en af mailene takker hun Weinstein for at støtte hendes mands kampagne som borgmesterkandidat i San Francisco, ligesom hun i en anden mail takker ham for at skaffe adgang til en Oscar-fest.

– Jeg hustlede bare, lød forklaringen på mailkorrespondancen fra Siebel Newsom.

– Du hustlede bare over for den mand, som voldtog dig?, spurgte forsvarsadvokaten.

Retssagen mod Harvey Weinstein fortsætter onsdag.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også