R. Kelly
Samfund

Amerikansk sanger får 30 års fængsel: "Du lærte dem, at kærlighed er slaveri og vold"

30. juni 2022
af Signe Bertram
Foto: Mega
Straffen er blevet fastsat for R. Kelly, der sidste år blev dømt for at stå i spidsen for en ring af mennesker, der gennemførte menneskehandel med prostitution for øje.

Den amerikanske R & B-sanger R. Kelly har fået en straf på 30 års fængsel, efter han sidste år blev dømt for menneskehandel og seksuelt misbrug af børn og kvinder.

Retssagen imod ham blev afsluttet i september sidste år, hvor han blev dømt skyldig i alle ni anklager imod ham.

Dommeren Ann Donnelly sagde under domsafsigelsen, at sangeren havde brugt sex som et våben og fået sine ofre til at gøre ubeskrivelige ting.

- Du lærte dem, at kærlighed er slaveri og vold, sagde hun ifølge BBC.

Han blev dømt for et tilfælde af afpresning og otte tilfælde, hvor han har transporteret personer over statsgrænser med prostitution for øje. Det fremgik af sagen, at sangeren i årtier har stået i spidsen for en ring af menneskesmuglere.

R. Kelly er blevet beskyldt for at udnytte sin berømmelse og karisma til at rekruttere ofre.

Vidner har beskrevet, hvordan de håbede, at R. Kelly kunne være med til at kickstarte deres karriere, men at de hurtigt fandt ud af, at han krævede, at de gjorde præcis, hvad han sagde og straffede dem, hvis de ikke gjorde.

Surviving R. Kelly

At R. Kelly udnyttede sin berømmelse og karisma til at rekruttere ofre gav blandt andet genklang i vidnet Jerhonda Paces historie.

Ligesom flere andre, stod hun frem med sin historie i dokumentaren "Surviving R. Kelly" fra 2019, hvor hun fortalte om det mentale og seksuelle misbrug, som R. Kelly udsatte hende og flere andre kvinder for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På Instagram skrev hun dengang, at hun var glad for endelig at kan lukke "dette kapitel i sit liv".

– I flere år, blev jeg chikaneret på internettet for at tale åbent om de overgreb, som jeg led på grund af det rovdyr. Folk kaldte mig en løgner og sagde, at jeg ikke havde nogen beviser.

– Nogle sagde endda, at jeg talte højt om det for penge. At tale højt om overgreb er ikke nemt, og især ikke når din overgrebsmand er en stor profil.