politi
Samfund

33-årig mand forsøgte at kvæle sin kæreste. Alligevel er han ikke sigtet for drabsforsøg

11. september 2023
Af Siri Franceschi
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Fredag kørte en 33-årig mand sin 33-årige kæreste til et skovområde nær Herning, hvor han efter eget udsagn forsøgte at kvæle hende.

Det var sent lørdag eftermiddag, da en 33-årig mand meldte sig på politistationen i Aarhus.

Her fortalte han, at han havde forsøgt at dræbe sin kæreste i en skov. Han fortalte, at han havde forsøgt at kvæle hende.

Det skriver TV MIDTVEST.

Ifølge manden havde han og kæresten været oppe at skændes, hvorefter han mod hendes vilje havde kørt hende til et naturområde syd for Herning, hvor han havde udsat hende for vold og trusler samt taget fat om halsen på hende.

Kvinden har bekræftet forløbet til politiet.

I første omgang blev manden sigtet for manddrab, men siden har Retten i Viborg vurderet, at der ikke er bevis for, at han rent faktisk forsøgte at slå sin kæreste ihjel.

Det skyldes blandt andet, at hun ikke mistede bevidstheden og dermed ikke kan siges at have været i livsfare, udtaler anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Katrine Pedersen, til TV MIDTVEST.

Så selv om manden selv mener, at han forsøgte at slå sin kæreste ihjel, er han nu sigtet for vold og trusler.

– Når vi fremstiller i grundlovsforhør, skal vi kunne dokumentere med tilstrækkelig vægt, at han har forsøgt at begå drab. Der er det ikke nok, at han selv mener det, for det er ikke nødvendigvis drabsforsøg. Der skal være en vis sandsynlighed for, at han rent faktisk kunne have dræbt hende, siger Katrine Pedersen til TV MIDTVEST.

Ifølge Politikens database over partnerdrab er to kvinder indtil videre blevet dræbt af deres partner i år. Sidste år blev 10 kvinder dræbt af deres partner eller tidligere partner.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også