politi
Samfund

24-årig mand sigtet for drabene på to kvinder – i samme lejlighed

4. september 2023
af Katrine Rosenbæk
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet oplyser, at den sigtede og de to kvinder har haft forudgående kendskab til hinanden. Den 24-årige mand nægter sig skyldig og varetægtsfængsles i fire uger.

Opdateret mandag 5. september 2023 kl. 9.00.

Søndag aften blev en 18-årig kvinde fundet død i en lejlighed i Gellerup. Mandag har Østjyllands Politi sigtet en 24-årig mand for drabet. De har også sigtet manden for drabet på en 23-årig kvinde, som blev fundet dræbt i samme lejlighed 24. juli i år.

Den 24-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør mandag, hvor han nægtede sig skyldig. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet oplyser, at den sigtede og de to kvinder har haft forudgående kendskab til hinanden.

Viceinspektør ved Østjyllands Politi, Flemming Østergaard, oplyser til TV 2, at politiets teori er, at begge kvinder er døde af forgiftning.

- Der er sket stort det samme med kort tids mellemrum. Samme mand er til stede i lejligheden. Der er tale om unge kvinder, og vi forventer, at begge kvinder måske er døde af nogenlunde det samme, altså en forgiftning, siger vicepolitiinspektøren til TV 2.

Jesper Rubow er anklager ved Østjyllands Politi, og efter grundlovsforhøret fortalte han til TV 2, at de to drab, som man formoder er forbrydelser, er sket i et "misbrugsmiljø".

TV 2 har også talt med Jens Møller, som er vicepolitiinspektør og drabschef ved Københavns Politi, og ifølge ham er sagen "højst usædvanlig."

- Det er meget, meget specielt, at der på samme adresse afgår to unge kvinder ved døden med seks ugers mellemrum, siger han til TV 2.

Søndag aften fik Østjyllands Politi en henvendelse på 112 om, at en kvinde lå livløs på adressen, og derefter rykkede både politi, ambulance og læge ud. Kvinden blev erklæret død på stedet.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fordi der var flere mistænkelige omstændigheder, indledte politiet en efterforskning og foretog undersøgelser på og omkring adressen.

Den 24-årige mand, som altså bor i lejligheden, blev anholdt søndag aften kl. 18.42, og blev efterfølgende afhørt.

Flemming Nørgaard, der er vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi, fortæller, at der er en del ubesvarede spørgsmål.

”Men der er flere mistænkelige omstændigheder, der gør, at vi har sigtet ham for manddrab. Blandt andet den omstændighed, at der også i juli blev fundet en død kvinde på hans adresse. Dengang foretog vi nogle grundige undersøgelser, og der var ikke umiddelbart noget, der indikerede, at der var sket noget kriminelt. Men det er klart, at vi nu ser sagen i et andet lys, ” lyder det.

Politiet fortsætter efterforskningsarbejdet, der blandt andet inkluderer tekniske undersøgelser. Netop af hensyn til efterforskningen ønsker de ikke at oplyse flere detaljer om sagen.

Den 18-årige kvindes pårørende er underrettet, oplyser politiet.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også