Marie_holm
Køn & identitet

”Pludselig er klokken seks om morgenen, og man har siddet på bagsædet af en voksen mands cykel hjem"

15. juni 2023
Af Christina Forsberg
Foto: Kamilla Bryndum
Madjournalist Marie Holm drømmer om alenetid med manden i sommerhuset, frokost på Roskilde Festival med teenagesønnen og en festlig nat, der gerne må ende på bagsædet af en cykel. 

Hvordan tilbringer du sommeren?

– Jeg var på en længere og helt fantastisk rejse med min familie i april til The Great Smoky Mountains i Tennessee med visit i Nashville og Dolly Partons temapark Dollywood, så vi tilbringer en rolig ferie i vores lille sommerhus ”Cigarkassen” i Kulhuse.

– Vi skal også et smut til Fyn og besøge mine forældre for at fejre 40-års jubilæum på deres gård.

Hvad glæder du dig mest til?

– At have en rolig sommer i Danmark og kun være ét sted. Vi plejer at suse rundt, være i Italien, Sverige, sommerhus, besøge familie på Fyn, smutte hjem til København, og det kan godt føles lidt som at bo i en kuffert.

Marie_holm

– Jeg glæder mig til at have alenetid med min mand og kunne sole splitterravende nøgne i haven, stå sent op, læse bøger fra morgenstunden og ikke tænke på andre end os selv.

Hvad nyder du mest ved sommertiden generelt?

– At vi er mere udenfor, og så kan jeg godt lide sommerudgaven af mig selv, for ligesom mange andre går jeg lidt i hi om vinteren, men om sommeren er jeg ude, fra jeg står op og nyder min kaffe på trappestenen i morgensolen. Det er en festlig tid, hvor jeg drikker lidt mere kold orangevin og ryger forbudte cigaretter. Det er en sæsonting, haha.

Kan du bruge sommeren til at komme væk fra skærmen og dykke ned til en mere kreativ side af dig selv?

– Jeg synes jo, jeg er kreativ, når er på skærmen, for jeg bruger den til at tage noter og skrive tekster og opskrifter på, men det er klart, at det at være mere udenfor inspirerer mig på en anden måde.

Har naturen en ekstra betydning for dig om sommeren?

– Helt sikkert. Selv om jeg bor i byen, er jeg bare en sydfynsk pige fra landet, der kan mærke mine rødder, når jeg rammer Fyn og ser de blomstrende syrener og de bugtede veje og stengærder.

– Jeg går på mange skovture og bruger naturen til at sanke og plukke vilde blomster, urter og bær i. Min mand kan godt blive ret irriteret på mig, når vi er ude at gå, for jeg stopper hver eneste gang, jeg ser et vildt hindbær.

Hvordan ser den ultimative sommermorgen ud for dig?

– Jeg er i sommerhuset, sover, til jeg vågner og smutter direkte ud i det bare ingenting og læser i solen, indtil jeg tænker, ”ok, nu er det tid til at tage solcreme på”.

Marie Holm

Født 1978

Madjournalist, kogebogsforfatter til bl.a. ”Budding og andre dirrende desserter”, ”Søde skat” og aktuel med ”Kager, du bager igen”.

Bosat på Amager med mand og søn

Og den perfekte aften?

– Selvfølgelig elsker jeg at have gæster i sommerhuset, lave en skøn middag og afprøve nogle af mine kage- og dessertopskrifter, men den ultimative aften er en, hvor tingene ikke er helt planlagte. Hvor jeg går ud og spiser og drikker med venner og ikke helt ved, hvordan det vil udvikle sig. Pludselig er klokken blevet seks om morgenen, og man har siddet på bagsædet af en voksen mands cykel hjem, mens fuglene synger.

Fuldfør sætningen: ”Denne sommer er min største drøm, at …?”

– … vores 17-årige søn gider at tilbringe bare et par dage i sommerhuset med os! Og mødes med mig på Roskilde Festival. Det er hans første gang, og jeg er der en enkelt dag. Han har sagt, at hvis jeg giver frokost, kan det være, han gider ...

Interviewet blev udgivet i femina 23, 2023.

Læs også