Mikael Jalving
Køn & identitet

Mikael Jalving taler om feminas sexklummer. Og vi er så forvirrede

17. februar 2023
Af Anne Wittorff Rusbjerg
Grafik: Bonna Haagen Pedersen/Tobias Nicolai/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Tanken om, at kvinders seksuelle præferencer afgør, hvilket parti de stemmer på er mest af alt langt ude, skriver femina updates chefredaktør i en kommentar.

Anne Wittorff Rusbjerg er chefredaktør på femina update pr. 1. marts. Kommentaren er et udtryk for skribentens holdning.

Flere kvinder stemmer på partier, der har en liberal politik for indvandring, og det skyldes deres sexlyst.

“Sorte mænd” er nemlig i højere grad genstand for kvinders fantasi end mænd fra Østeuropa.

Sådan lyder det fra debattør og forfatter Mikael Jalving i et interview med Frihedsbrevet. Og som om det statement ikke var forvirrende nok i forvejen, hiver Mikael Jalving mere op af hatten:

- Du skal faktisk læse de der erotiske noveller i femina for at blive mindet om det. Den østeuropæiske mand har mange andre dyder, men han har ikke sexappeal, siger han.

Vært Maya Tekelis opfølgende spørgsmål lyder:

- Og det baserer du på sexklummer i femina?

- Det baserer jeg på sexklummer i femina og på mit efterhånden halvlange liv, lyder svaret fra Jalving.

Og her er vi bare nødt til at spørge: Hvad er det for nogle sexklummer, du taler om Jalving?

Vi skriver ganske vist meget om sex. Det er vi ikke bange for at indrømme. Det er en vigtig del af rigtig mange danskeres liv. Mange har sex, mange bøvler med sex. Det tager vi alvorligt – og vi er stolte af den journalistik, vi laver om det.

Men de klummer, der viser, at kvinder bare tænder mere på "sorte mænd" end på østeuropæiske? Er du sød at sende os et link?

Ting vi har skrevet om for nylig:

- Børn i syriske flygtningelejre

- Oprøret i Iran

- Festkulturen blandt nordsjællandske unge

Ting, vi ikke har skrevet om for nylig:

- At "sorte mænd" er mere attraktive end østeuropæiske mænd

Og så er der hele udgangspunktet for debatten. Tanken om, at kvinders seksuelle præferencer afgør, hvilket parti de stemmer på. Den er heldigvis mest af alt langt ude.

På Twitter har det da også fået en storm af reaktioner. Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen undrer sig for eksempel over, at Mette Frederiksen så åbner for ukrainske flygtninge.

I et interview med Berlingske uddyber Mikael Jalving, at han mener, at det mest var kvinder i 80’erne eller 90’erne, der lod sig påvirke af deres lyst, når de stod i stemmeboksene.

- Du har ikke noget tykt datagrundlag, der understøtter din tese. Har du spidsvinklet for at provokere?, spørger Berlingskes journalist.

- Jamen, det vil jeg sige er lykkes, lyder svaret.

Tillykke Jalving. Og må vi anbefale, at du læser med hos os, hvis du stadig - sådan helt ægte - tror, at kvinder ikke er i stand til at basere store livsbeslutninger på andet end deres seksuelle præferencer.

Læs også