Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour
Køn & identitet

“Jeg kan godt have det svært med, at det skal gøres til noget specielt, når man bliver forelsket i en af samme køn”

18. august 2022
Af Camilla Wass. Redigeret til web.
Foto: Mathilde Schmidt
Da lynet slog ned, var Rasmine Laudrup-Dufour egentlig kæreste med en fyr. Nu har hun og Cathrine Laudrup-Dufour skabt et liv sammen. - Vi er to helt almindelige tøser, der er blevet forelsket I hinanden, lyder det.

Rasmine og Cathrine Laudrup-Dufour har sammen skabt et liv, hvor professionel hestesport, kærlighed og influencerliv fletter sig ind i hinanden. Her fortæller de om at tage springet og stå ved den store kærlighed – og om bagsiden ved at have 340.000 følgere på Instagram.

– Faktisk har jeg det lidt ambivalent med Pride. Hele arrangementet er fantastisk, og det er supervigtigt at få sat fokus på, at man kan have alle mulige forskellige seksualiteter – men for os er det jo bare hverdag. Vi er to helt almindelige tøser, der er blevet forelsket i hinanden, driver en forretning sammen – ja, lever livet sammen.

Rasmine nikker ivrigt, mens Cathrine taler, og indskyder så:

– Jeg kan godt have det lidt svært med, at det skal gøres til noget specielt, når man bliver forelsket i en person af samme køn. For mig er det sådan, at jeg er blevet forelsket i en sjæl. Jeg er meget åben over for den person, man bliver forelsket i – og kønnet tænker jeg ikke så meget over. Hvis jeg ikke havde mødt Cathrine, er jeg ikke sikker på, at jeg ville have dannet par med en pige. Det er personen Cathrine, jeg er faldet for.

Hvad tænker I, at folk kan bruge jeres historie til?

– Jeg håber, at vi kan være med til at hjælpe andre til at turde stå ved, hvem man bliver forelsket i. For mig tog det lidt tid at finde modet til at stå ved mig selv – og vise verden, at jeg var blevet forelsket i Cathrine. Så jeg håber, at det kan blive mere normalt, at man kan gå med det, man føler – uden at tænke på, om man skal passe ind i en boks, siger Rasmine.

– Ja, og det med ikke at passe ind i en bestemt boks er noget, der går igen for hele vores liv, siger Cathrine.

– Vores liv bevæger sig fra den ene yderlighed til den anden: Det ene øjeblik er vi i gang med at muge ud i stalden, og det næste øjeblik står vi på den røde løber til et stort ridestævne et sted i verden. Alt i vores tilværelse stikker lidt ud, og det er nok også derfor, mange mennesker synes, det er sjovt at følge med i vores liv.

Laudrup-Dufour
Foto: Mathilde Schmidt

For tre år siden mødte de to ryttere for første gang hinanden ude i den virkelige verden. Rammen var et stort ridestævne i vinteren 2019, hvor Cathrine og Rasmine faldt i snak til en rytterfest.

– Ja, og så slog lynet simpelthen ned, smiler Rasmine.

– Vi kunne begge to mærke lige med det samme, at der var et eller andet specielt imellem os. En særlig øjenkontakt, en lyst til at være sammen, til at lære hinanden bedre at kende. Så vi begyndte at hænge ud sammen på ridestævnet.

Rasmine var på det tidspunkt kæreste med en fyr, og de spirende følelser for Cathrine skabte indre forvirring.

– Det tog lidt tid for mig at finde modet til at kaste mig ud i det. Jeg skulle lige finde ud af om jeg turde hengive mig til noget, der strittede imod alle de forestillinger, jeg havde haft om, hvordan mit liv skulle se ud, fortæller Rasmine.

Læs hele interviewet i det nye femina, som er i butikkerne nu, eller i feminas nye app, hvor du blandt andet får adgang til store interviews og podcasts.

Læs også