Thilde_Maria_Haukohl_Kristensen
Køn & identitet

Hun har en særlig vane for juli måned: ”Det handler om, at man ikke kan være fuldt til stede to steder”

22. juni 2023
Af Christina Forsberg
Foto: Kamilla Bryndum
Vilde blomster, gode venners selskab og nærhed er opskriften på en magisk sommer for blomster-designer og forfatter Thilde Maria Haukohl Kristensen, kendt under navnet Poppykalas.

Hvordan tilbringer du sommeren?

– På Roskilde Festival og Heartland, og så skal min mand og vores to døtre ned på vores gård på Møn og desuden besøge min familie i Thy. Men vi overvejer også lidt et lille roadtrip ned gennem Europa, for jeg kan mærke, jeg er fuld af eventyrlyst denne sommer.

Hvad glæder du dig mest til?

– At se min fætter, der er som en bror for mig, og hans familie i Thy, spise krabbekløer og fisk i sæson, surfe lidt - på vores egen måde - på Møn, og fejre at min bog, som jeg har arbejdet på i næsten et år, er udkommet for ikke så lang tid siden.

Thilde_Maria_Haukohl_Kristensen

Hvad nyder du mest ved sommertiden generelt?

– Frihedsfølelsen og letheden, der hviler over sommeren. Min mand og jeg plejer at holde fri hele juli, så det handler også om at have tid til nærhed med alle dem, jeg holder af.

Kan du bruge sommeren til at komme væk fra skærmen og dykke ned til en mere kreativ side af dig selv?

– Helt sikkert, faktisk har jeg for vane at gå helt offline i juli måned, jeg er hverken på de sociale medier eller tjekker mails, det fungerer vildt godt for mig. Det handler om, at man ikke kan være fuldt til stede to steder. Tiden er det mest kostbare, vi har, og nu er det samværet med familien, der er i fokus.

Har naturen en ekstra betydning for dig om sommeren?

– Ja, den er jo så fantastisk nu, det skriver jeg også om i min bog, der gennemgår alle årstiderne. Foråret varmer op, og så kommer sommeren og giver den fuld skrue. Man går lidt indad i sig selv om efteråret og helt ind om vinteren. Sommerens natur er forbundet med ildelementet, det er den mest sitrende årstid, men også lidt hidsig, synes jeg.

Thilde Maria Haukohl Kristensen

Født i 1979

Blomsterdesigner under navnet Poppykalas og billedkunstner, kendt for både installationer og malerier.

Aktuel med bogen ”Poppykalas og de magiske blomster” (Gyldendal)

– Juli og august er de bedste blomstermåneder, det er et rent overflødighedshorn derude, og det er heldigt, at det også er nu, vi er allermest ude. Selv elsker jeg at spise og plukke alt, der er i sæson, bade i havet og bare mærke kærlighedsenergien, der også er i top om sommeren.

Hvordan ser den ultimative sommermorgen ud for dig?

– Så vågner jeg på Møn lidt før de andre, går en tur ud på blomstermarkerne, ser på dyrene, forbinder mig selv med naturen, nyder kontrasten til bylivet og plukker lidt blade til min te. Hvis det er godt vejr, tager vi alle ned og får en dukkert, måske tager vi også en morgenmadskurv med.

Thilde_Maria_Haukohl_Kristensen

Og den perfekte aften?

– Jeg synes, det er helt magisk at have venner på besøg på Møn, sidde ude i haven, tænde bål og synge sange, mens børnene hopper på trampolin. Måske går vi alle en tur ud på blomstermarken, kigger på solnedgangen, og selv om man jo ikke behøver vin for at føle sig fri, så understøtter det lidt stemningen.

Fuldfør sætningen: ”Denne sommer er min største drøm, at …?”

– Få følelsen af frihed og af at alt er muligt.

Interviewet blev udgivet i femina 23, 2023.

Læs også