Twigs_
Køn & identitet

Hendes reklame blev bandlyst. Nu svarer hun igen: "Jeg vil ikke have min fortælling ændret"

12. januar 2024
Af Oliver Morell Andersen
Foto: Fred Duval/SIPA/Ritzau Scanpix
Reklamen blev bandlyst for at have for meget fokus på sex. Men det gav sangeren ikke meget for, og derfor har hun selv valgt at vise reklamebilledet på Instagram.

Et seksuelt objekt eller blot en reklame?

Det er spørgsmålet som Calvin Klein og FKA Twigs blev nødt til at stille sig selv, efter den britiske myndighed ”Advertising Standards Authority” bandlyste en Calvin Klein-reklame med FKA Twigs som frontperson.

Advertising Standards Authoritys begrundelse for at få reklamen fjernet var, at Calvin Klein havde fremstillet FKA Twigs som et ”stereotypisk seksuelt objekt”.

På reklamen poserer FKA Twigs udelukkende med en Calvin Klein-jakke, som altså dækker de ædlere dele, imens teksten ”Calvins or nothing” er skrevet i det ene hjørne.

Ifølge The Guardian har to personer klaget over reklamen.

- Reklamen bruger nøgenhed og er centreret omkring FKA Twigs’ fysiske træk i stedet for tøjet i et omfang, som præsenterer hende som et stereotypisk seksuelt objekt, skriver ASA i deres udtalelse.

Sidenhen har FKA Twigs tyet til Instagram for at forsvare sig selv og Calvin Klein.

Det gør hun ved at dele billedet som er brugt i reklamen og understreger, at hun ikke er et seksuelt objekt.

- Jeg ser ikke ”det stereotypiske seksuelle objekt” som de beskriver mig som. Jeg ser en smuk, stærk kvinde af farve, hvis fantastiske krop har overkommet mere smerte end du kan forestille dig.

Sangerinden fortsætter med at skrive, at hun ikke kan andet end at føle en dobbeltmoralhed over harmen.

Inden hun takker blandet andet Calvin Klein, understreger hun, at hun er stolt af sin krop og den styrke og de barrierer hun er med til at nedbryde med sin krop.

- Tak til Calvin Klein og Mert og Marcus, som gav mig pladsen til at udtrykke mig selv præcis som jeg ville. Jeg vil ikke have min fortælling ændret.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også