Copenhagen Pride
Køn & identitet

Copenhagen Pride ramt af omfattende cyberangreb: "Det er et forsøg på at lukke munden på os"

14. august 2023
Af Siri Franceschi
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Samme dag som dette års Copenhagen Pride blev skudt i gang, blev organisationens hjemmeside ramt af over 2000 cyberangreb.

Lørdag blev Copenhagen Pride, der løber fra 12. til 20. august, skudt i gang. Men allerede få timer inde i festlighederne, blev foreningen ramt af et cyberangreb, der lagde hjemmesiden ned i over et døgn.

– Det var et meget omfattende angreb for en forholdsvis lille organisation som vores, siger Lars Henriksen, der er politisk forperson i Copenhagen Pride.

Ekstra Bladet kunne søndag rapportere, at foreningen på daværende tidspunkt havde blokeret over 200 IP-adresser, men det tal steg i løbet af dagen til over 2000, fortæller Lars Henriksen, der ikke har nogen idé om, hvor angrebet stammer fra.

Sidste år blev Copenhagen Pride også ramt af et cyberangreb på pridens sidste dag. Derfor har foreningen i år taget en række forholdsregler for at skabe mest mulig sikkerhed omkring hjemmesiden, men det har tilsyneladende ikke været tilstrækkeligt. Det skyldes ifølge Lars Henriksen, at der er tale om en større koordineret indsats.

– Når det er så omfattende et angreb, er vi ude over det, man kan kalde pranks. Jeg kan ikke se det som andet, end at nogen forsøger at kaste grus i vores maskineri og ønsker, at vi skal bruge en masse energi på at tage hånd om det her frem for at lave pride.

Føler I jer truet?

– Vi føler os ikke fysisk truet, men det er selvfølgelig en trussel og et angreb, selv om det foregår virtuelt. Det er et forsøg på at lukke munden på os, men hvad de måske glemmer er, at det faktisk bare gør, at vi får endnu mere omtale – så det er skønne, spildte kræfter for dem.

Allerede nu er Copenhagen Pride i kontakt med IT-eksperter om, hvordan de kan øge sikkerheden på deres hjemmeside. Men det er også en afvejning, mener Lars Henriksen.

– Man kan jo bygge forsvarsvolde så høje, at ingen kan kigge ind. Men vi skal heller ikke gøre vores hjemmeside utilgængelig, så det handler om at finde en balance.

For nu handler det dog mest af alt om at skabe en fantastisk pride week, og det har cyberangrebet ikke lagt en dæmper på.

– Det har ikke skabt skår i glæden, tværtimod har det bare gjort os mere trodsige, siger Lars Henriksen

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også