https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/vinterbergsprim.jpg
Karriere og penge

Vinterbergs (og vores!) vinder!

29. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: François Cana
Der er Spielbergs fotograf, der er Eastwoods, og så er der selvfølgelig Vinterbergs. Hun hedder Charlotte Bruus Christensen, er filmfotograf og en særlig dygtig en af slagsen. Dét har hun modtaget en pris for. Som den første dansker nogensinde!

Kan du stave til 'Prix Vulcain del'Artiste Technicien'? Det kan Charlotte Bruus Christensen efterhånden, efter hun forleden fik overrakt den eftertragtede pris, hun vandt ved årets Cannes Film Festival. For nej, det var såmænd ikke bare Mads Mikkelsen, der høstede en pris med hjem til sit stolte fædreland. Charlotte Bruus Christensen satte sit navn på filmens verdenskort, da hun løb med den eftertragtede tekniske pris for sit usædvanlige talent som fotograf på 'Jagten' .

Prisvindende pletskud!
Og Cannes-folkenes favorit-fotograf er da også både ydmyg og taknemmelig.
"Jeg føler mig selvfølgelig temmelig beæret over at komme i så fint et selskab, og jeg må indrømme, at det var helt vildt fedt at modtage prisen," fortæller fotografen til Oestrogen. Hun har netop rundet Paris for at modtage prisen, der blev overrakt af Thomas Vinterberg ved et arrangement, hun med egne ord 'havde regnet med bestod af to ældre mænd på et kontor og en statuette, der var mere speciel end køn.'
Der tog hun fejl. Ikke nok med, at den mosaik-agtige pris faktisk er overraskende flot. Selve arrangementet var stort og stablet på benene kun for hendes skyld.

Hyldet historie-fortæller
Måske skal hun til at vænne sig til virakken. For interessen for hendes arbejde er ikke blevet mindre efter Cannes, selvom hverken træerne eller de gyldne palmer vokser ind i himlen for den ambitiøse fotograf.
"Men det var fantastisk at modtage den anerkendelse, selvom det underligt at være i centrum, når man er vant til at arbejde i skyggen af dem, folk kender," fortæller Charlotte, der selvfølgelig er mere end lykkelig for æren.
"Det er stort! Når man går i gang med det dybere arbejde i at formidle et manuskript til billeder, tænker man jo ikke over, at det skal kunne vinde en pris," fortæller hun.

Succesfuld slapper … med forventning!
Indtil videre nyder hun sin egen - og især - 'Jagten's succes. For det er filmen, det hele drejer sig om, og æren af den fornemme pris deler hun gerne og gavmildt med resten af holdet. Mens hun nyder lidt af den barselsorlov, hun aldrig rigtig fik. 'Jagten' blev nemlig optaget, mens Charlotte var aldeles højgravid, og efterfølgende væltede flere opgaver ind til fotografen.
"Men nu er jeg også ved at klar til større opgaver igen, og jeg glæder mig til næste filmprojekt," slutter Charlotte Bruus Christensen, Danmarks første vinder af prisen, de færreste kan udtale navnet på…

Vulcain-prisen gives for en fremragende kunstnerisk-teknisk præstation.

Om vinderen ...

Charlotte Bruus Christensen er uddannet fotograf fra National Film and Television School i England.
Hun er også fotografen bag Vinterbergs succes-film 'Submarino'.
Hun er 34 år, gift med Stefan Mørk og mor til Vera.

Læs også "Dansk film fremme i stiletterne!"

"L.O.C. med overskud"

Shop amok!

Læs også