Jonas Vingegaard
Karriere og penge

Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard: Så meget tjener han

25. juli 2022
af Frederik Bregndahl
Foto: Jean Catuffe/Zuma/Ritzau Scanpix, Thomas Samson/AFP/Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard booster lønnen med en god gang præmiepenge, ved Tour de France-sejeren.

Jonas Vingegaards vandt i går Tour de France.

Og det indbringer ham en fin sjat præmiepenge, hvor han også har vundet to etaper.

I alt vil Tour de France-sejren indbringe danskeren fra Hillerslev 4.311.749 danske kroner.

For en sejr i Tour de France får den vindene rytter 3,7 millioner kroner. Så kommer der præmiepenge for etapesejre, gode placeringer på flere etaper og bjergspurter oveni.

Normalt bliver præmiepengene, holdene vinder i Tour de France, delt ud på holdene, men Jonas Vingegaard får dog stadig en god pose penge, efter at han søndag trillede over målstregen i Paris søndag med den gule trøje på.

Hans belgiske holdkammerat Wout Van Aert har nemlig også tre etapesejre, den grønne pointtrøje og flere gode placeringer på flere etaper.

Jonas Vingegaard

Får langt fra så meget som rivalen

Udover en sjat præmiepenge, så får Jonas Vingegaard også en god hyre for at køre på cykel for det hollandske Jumbo-Visma-hold.

Efter sidste års imponerende andenplads i Tour de France, underskrev Vingegaard en ny kontrakt med Jumbo-Visma, og ifølge Ekstra Bladet og B.T. lyder årslønnen på omkring 1,5 millioner euro – svarende til 11 millioner danske kroner.

Til sammenligning får Jakob Fuglsang, der er den bedst betalte danske rytter, ifølge Cyclingtips.com to millioner euro eller lige i underkanten af 15 millioner danske kroner om året af sin arbejdsgiver Israel Start-Up Nation.

Den bedst betalte cykelrytter er Vingegaards største rival, Tadej Pogacar, der får en årlig hyre på 6 millioner euro. Hele 44.655.815 kroner.

Læs også