https://imgix.femina.dk/media/article/soester.jpg
Karriere og penge

Søster Marie valgte Gud

12. december 2016
af Aase Gullestrup
Foto Henrik Bjerg
Søster Marie bor i det skønneste landskab i Østjylland, i et lille husmandssted sammen med tre andre af Jesu Små Søstre. Men oprindelig voksede hun op som fransk bondepige.

Som den ældste af syv søskende var Søster Marie vant til at tage fat i det daglige arbejde på gården. Hendes drøm var at blive børnehavepædagog, og hun levede et helt almindeligt ungpigeliv.

Kærester

Men da hun var omkring 20 år, tog hun en beslutning, der ændrede hendes liv. Kærester – ja, men man boede ikke bare sammen dengang i 60'erne. I hvert fald ikke der, hvor hun kom fra.

Valg og fravalg

Alligevel var det både et valg og et fravalg.

- Det er da et livsvilkår for os alle! Livet består af valg, og vi kan ikke få det hele, siger Søster Marie.

Fællesskab

I det lille samfund sammen med de andre søstre har hun et godt fællesskab, som hun sætter stor pris på. Dagligdagen er fyldt op med alle de praktiske opgaver, der er i en husholdning. Desuden skal hønsene og urtehaven passes. Og på faste tidspunkter mødes søstrene til bøn og meditation.

Frihed og ansvar

- Mit valg har givet mig mulighed for at udvikle mig som menneske og blive mig selv. Mange spørger: Hvad nu, hvis du blev forelsket? Men trods klosterløfte er jeg stadig ansvarlig for mine handlinger og kan føle mig fri, siger Søster Marie.

Det enkle liv

Munterhed og varme strømmer os i møde fra denne kvinde, der sammen med sine medsøstre lever et enkelt liv. Et liv, der forekommer næsten misundelsesværdigt, når man møder den ro, der hviler over stedet.

Læs også