Bjarne Henriksen
Ligeløn

Skuespiller Bjarne Henriksen afslører: Tjente mere end sine kvindelige kolleger

29. juli 2022
af Signe Fage
Foto: Kaspar Wenstrup
“Badehotellet”-stjernen Bjarne Henriksen fortæller, at hans kvindelige kolleger fik langt mindre i løn end ham.

I et afsnit af "Drømmesengen" på Radio4 fortæller Bjarne Henriksen om en uretfærdig behandling på settet af successerien “Badehotellet”, hvor lønnen ikke var lige for kønnene.

Sammen med værten Katrine Hedegaard sidder de i to drømmesenge i Frederiksberg Have, hvor den fynske skuespiller holder til i hverdagen, og her snakker de om stort og småt ud fra 240 spørgsmål, Bjarne Henriksen har svaret på før programmet.

Hader forskelsbehandling

Hurtigt falder snakken på, hvad der gør ham vred, og der er "Ulven kommer"-skuespilleren rimelig klar i mælet.

– Uret og hykleri synes jeg, jeg efterhånden er blevet mere og mere imod, fortæller han til værten.

Han fortæller også, at han altid har haft en stor retfærdighedssans. Han kan ikke klare, hvis nogen bliver uretfærdigt behandlet, især ikke hvis det foregår i nærheden af ham, eller hvis det er en enorm tydelig forskelsbehandling.

Badehotellet, Bjarne Henriksen
Bjarne Henriksen fik en del mere i løn, end hans kvindelige kolleger på "Badehotellet" fik. Her er han fotograferet sammen med Anette Støvlebæk og Lykke Scheuer.
Foto: Hanne Juul

– Jeg synes for eksempel nogen gange, det er forfærdeligt, som den branche, jeg er i, ikke giver samme løn til alle, siger han og fortsætter:

– Jeg var en af dem, der fik mest, så jeg er gået ind og har sagt: "hvis vi ikke alle får lige meget, så er jeg ude af den her".

Stor lønforskel

Efterfølgende kommer han med et meget tydeligt eksempel på, hvornår han oplever, at retfærdigheden, ifølge ham, ikke sker fyldest. Nemlig på hans tidligere arbejdsplads på serien "Badehotellet".

Her fortæller han, at han fik 10.000 kroner om dagen, mens kvinderne, han spillede sammen med, fik 6000 kroner. De blev sure, og det kunne Bjarne godt forstå.

Værten stemmer i, at det er uretfærdigt, hvorefter Bjarne Henriksen afslutter emnet med at sige, han synes, det er frygteligt at blande smålighed sammen med kunst på den måde.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også