joachim
Karriere og penge

Prins Joachim har fået nyt arbejde – her flytter han hen

17. marts 2023
Af Silje Qvist
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Turen går til USA for prins Joachim. Han har nemlig fået nyt arbejde.

Prins Joachim flytter til USA. Han skal fra 1. september tiltræde i stillingen som forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Washington D.C.

Stillingen er for tre år, hvorefter der er mulighed for forlængelse.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

– USA er vores vigtigste allierede og samarbejdspartner. Det transatlantiske bånd er helt afgørende i den sikkerhedspolitiske situation, vi står i. Det er vores ambition, at styrke det forsvarsindustrielle samarbejde markant med USA, og Prins Joachim vil i høj grad bidrage hertil, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen. Det skriver TV 2.

– Jeg er stolt over, at jeg fortsat får mulighed for at repræsentere Danmark internationalt på sikkerheds- og forsvarsområdet. Det transatlantiske samarbejde er et højt prioriteret område, og jeg er beæret over, at man har fundet mig kvalificeret til opgaven, siger prins Joachim i pressemeddelelsen.

Det Danske Kongehus bekræfter nyheden på Instagram.

Prins Joachim og familien fortæller på Instagram, at de kommer til at flytte til USA over sommeren 2023.

I statsministeriets pressemeddelelse fremgår det, at statsministeren forventer at fremsætte et beslutningsforslag for Folketinget om samtykke til Prins Joachims modtagelse af årpenge i den kommende uge, så længe han bestrider stillingen som forsvarsindustriattaché på Danmarks Ambassade i Washington D.C.

– Prins Joachim vil ikke oppebære løn med videre i stillingen som forsvarsindustriattaché, da han modtager årpenge, skriver statsministeriet i pressemeddelelsen.

Læs også